Rīgā veiksmīgi aizvadīts «Simple Summer Session 2018»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē (4.-5. Augusts) Rīgā norisinājās vienas no šīs vasaras nozīmīgākajām un ievērojamākajām ekstrēmo sporta veidu sacensībām – «Simple Summer Session». Rīgas Centra sporta kvartāla betona skeitparkā savas prasmes demonstrēja pasaulē labākie BMX frīstaila un skeitborda sportisti. Latviešu sportisti guvuši vērā ņemamus sasniegumus.

Līdz ar Centra sporta kvartāla izveidošanu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116a, bijušā Latvijas Universitātes stadiona teritorijā, apmeklētājiem ir publiski pieejams Baltijā plašākais betona skeitparks, kas lieliski piemērots augstas klases starptautisku čempionātu aizvadīšanai un «Simple Summer Session 2018» bija pirmās šāda mēroga sacensības Centra sporta kvartālā.

Skeitborda sacensībās no Latvijas sportistiem labāko rezultātu uzstādīja Niklāvs Vētra - viņš ierindojās 13. vietā, ar pāris punktu starpību vien atpaliekot no 12 finālistiem. Uz pjedestāla skeitborda sacensībās kāpa skeitborda smagsvari no Krievijas – attiecīgi trešajā un otrajā vietā Max Kruglov un Egor Kaldikov. Zelta medaļu šoreiz iegūst slavenais ASV skeitborda veterāns Simon Stricker.

«Simple Summer Session 2018» pasākuma kulminācija bija BMX «Street» sacensības. Līdz ar pasaules labākajiem sportistiem savu vietu finālā bija izcīnījuši arī mājinieki Mareks Kuhaļskis un Kristaps Reimanis. Kristapu šoreiz varam apsveikt ar godpilno otro vietu BMX «Street» sacensību finālā. Šis ir augstākais sasniegums daudzsološā latviešu sportista karjerā, kā arī labākais rezultāts, ko vien kāds Latvijas BMX frīstaila pārstāvis jebkad guvis prestižo Simple Session sacensību ietvaros. Aiz Kristapa Reimaņa trešajā vietā palika talantīgais Jiri Blabol no Čehijas, savukārt pirmo vietu sacensībās izcīnīja Travis Hughes no ASV.

Simple Summer Session sacensības ir daļa no «Estonia 100» svinību oficiālās programmas. Par godu Igaunijas simtgadei šogad visapkārt pasaulei tiks aizvadīti 140 dažāda mēroga pasākumi visdažādākajās nozarēs.

Simple Session ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 18 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums mūsu kaimiņvalstī ir kļuvis par vienu no gada svarīgākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem no visas pasaules. Pasākums pulcē vadošos BMX frīstaila un skeitborda sportistus no visas pasaules, kā arī sniedz iespēju Baltijas uzlecošajiem talantiem pierādīt sevi starptautisku sacensību vidē.

Nākamais Simple Session pasākums gaidāms jau pēc pāris mēnešiem Igaunijā - 2019. gada 2.-3. februārī, Tallinā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu