Greckis kļūs par Pekinas "Kuņluņ Red Star" globālo vēstnesi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Leģendārais hokejists Veins Greckis kļūs par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Pekinas "Kuņluņ Red Star" globālo vēstnesi, atsaucoties uz komandas preses dienestu, vēsta "Ria Novosti".

Greckim gan noteikta amata nebūs, bet viņa uzdevums būs popularizēt hokeju Ķīnas teritorijā. Tāpat sadarbībā ar viņu tiks atvērta skola "Kuņluņ - Gretzky", kur hokeja prasmes apgūs 8-17 gadus veci bērni. Septembrī Šeņdžeņā un Pekinā tiks atvērtas pirmās divas skolas filiāles. Pats Greckis Ķīnā būs no 12. līdz 18.septembrim, apmeklējot Pekinu, Šeņdžeņu un Šanhaju.

"Esmu ļoti gandarīts par to, ka apmeklēšu Ķīnu un kļūšu par "Kuņluņ" kluba partneri, lai iepazīstinātu šo valsti ar pašu skaistāko spēli - hokeju," klubs citē Grecka teikto.

Pekinā 2022.gadā norisināsies ziemas olimpiskās spēles. Tiesa, Ķīna gan nevar lepoties ar lieliem panākumiem hokejā, jo vīru izlase šogad spēlēja pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā, kas ir pēc spēka ceturtais turnīrs, bet dāmas kopā ar Latviju spēkojās pirmās divīzijas B grupā, kas ir pēc līmeņa trešās sacensības.

Tāpat "Kuņluņ Red Star" komanda divu sezonu laikā nav izcēlusies ar lielu spēļu apmeklējumu.

Pašlaik 57 gadus vecais Greckis Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā 1487 spēlēs guva 2857 punktus, kas viņam dod pārliecinošu pirmo vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Tāpat viņš karjeras laikā četras reizes izcīnīja Stenlija kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu