Latvijas jaunajiem dambretistiem izcili sasniegumi Eiropas čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada 7. augustā Eiropas dambretes čempionātā jauniešiem, kas norisinājās Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, Latvija uzrādījusi izcilu sniegumu, gūstot augstus panākumus 100 lauciņu dambretē. Iegūtas divas zelta medaļas.

Eiropas 20. dambretes čempionātā 100 lauciņu dambretē jauniešiem šogad piedalījās vairāk nekā 250 jaunie dambretisti no 16 valstīm, no tiem 25 dambretisti no Latvijas.

Pamatturnīrā U19 grupā meitenēm par Eiropas čempioni kļuva pārstāve no Latvijas – sevi jau iepriekš daudzkārt pierādījusī dambretiste Jeļena Česnokova no Rīgas, savukārt U16 grupā sensacionāli par Eiropas čempionu kļuva Gunārs Gribuška no Ogres.

Abu talantīgo jauniešu un šā gada čempionu trenere ir sešpadsmitkārtējā pasaules čempione sievietēm, rīdziniece Zoja Golubeva. Ar šo sniegumu čempionāts gan vēl nav noslēdzies, jo 8. un 9.augustā norisināsies ātrspēles turnīri visās vecuma grupās.

«Latvijas Dambretes federācija lepojas ar komandas startu, tas ir liels sasniegums Latvijai un veicinās dambretes sporta veida attīstību un popularitāti arī citu jauniešu vidū. Mēs turpināsim strādāt pie apstākļu izveides, lai jauniešiem un viņu treneriem būtu iespējas sagatavoties startiem pēc iespējas augstākā kvalitātē arī turpmāk,» augstos sasniegumus komentē Roberts Misāns, LDF prezidents.

Pēdējo reizi Latvija Eiropas dambretes čempionātā jauniešiem zelta medaļu izcīnīja pirms 13 gadiem – 2005. gadā. Toreiz zelta medaļas ieguva šī brīža LDF prezidents Roberts Misāns. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu