"Barcelona" 13. reizi kluba vēsturē izcīna Spānijas Superkausu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

"Barcelona" futbolisti svētdien Marokas pilsētā Tanžerā dramatiskā spēlē izcīnīja Spānijas Superkausu, mača gaitā atspēlējot vienu vārtu deficītu, kā arī kompensācijas laikā atvairot "pendeli".

"Barcelona" ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Sevilla" vienību, 13.reizi kluba vēsturē tiekot pie Spānijas Superkausa.

Par mača varoni kļuva Katalonijas kluba vārtsargs Marks Andrē ter Štēgens, kurš mača izskaņā kompensācijas laika pirmajā minūtē tvēra bumbu pēc Seviljas kluba spēlētāja Visama ben Jedera izpildītā 11 metru soda sitiena.

Spēles rezultātu jau devītajā minūtē atklāja "Sevilla", kad kolumbiešu uzbrucējs Luiss Muriels apmānīja divus pretinieku aizsargus un piespēlēja brīvajam Pavlo Saravijam, kurš savu iespēju garām nelaida.

"Barcelona" izlīdzinājumu panāca pirmā puslaika beigu daļā, kad 42.minūtē Lionels Mesi pēc brīvsitiena trāpīja pa vārtu stabu, bet bumba atlēca pa sitienam Žerāram Pikē, kurš netraucēti raidīja bumbu tukšā vārtu stūrī.

Tikmēr uzvaras vārtus Barselonas komandā iesita francūzis Usmans Dembelē. Ar Francijas izlasi šovasar Pasaules kausu ieguvušais uzbrucējs 78.minūtē izpildīja tālu un ļoti precīzu sitienu, trāpot vārtu tālajā augšējā stūrī.

"Barcelona" Spānijas Superkausu izcīnīja sesto reizi pēdējo deviņu gadu laikā.

Jāpiebilst, ka "Barcelona" rindās kapteiņa godā oficiālā spēlē debitēja Mesi, kurš šajā amatā nomainījis Andresu Injestu, jo viņš vasarā pārcēlās uz Japānas vienību Kobes "Vissel".

"Barcelona" aizvadītajā sezonā kļuva par Spānijas čempioni, kā arī ieguva Spānijas Karaļa kausu, kur finālā pārspēja tieši "Sevilla", kas līdz ar to tika pie iespējas cīnīties par superkausu.

Vien pagājušajā ceturtdienā "Sevilla" savās mājās ar 1:0 uzvarēja Viļņas "Žalgiris" komandu UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā, bet jau šo ceturtdien šis klubs viesosies Lietuvas galvaspilsētā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu