Ģirts Ankipāns: Man ir vajadzīgi cilvēki ar līdera īpašībām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: EPA/LETA

Šīs nedēļas sākumā pazīstamais žurnālists Jānis Matulis TVNET rakstīja, ka, gatavojoties 11. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai, Rīgas "Dinamo" līdz šim izskatās pārsteidzoši labi. Vairāki pašmāju hokejisti uzteic pozitīvo mikroklimatu komandā. Ģirts Ankipāns, galvenais treneris, pastāstīja, ka indikācijas ir gaišas un šobrīd vēl jāuzlabo komandas savstarpējā sadarbība. 

"Nekrītu nekādā eiforijā, bet komanda ir ļoti vienota, izpilda savu uzdevumu, un tas ir pats galvenais. Katrā epizodē cīnās, un tas ir labs priekšnosacījums, ka viss notiksies..." sacīja Ankipāns. "Esam vēl sagatavošanās posma sākumā, vidū. Līdz šim bijuši vairāki etapi - viens fiziskās sagatavošanas, tagad taktiskais. Vēl līdz "Latvijas Dzelzceļa kausa" izcīņai ir lietas, kuras nepieciešams pieslīpēt. Arī pēc šā turnīra būs detaļas, kuras jāslīpē. Hokejistiem katrā epizodē ir ļoti liela vēlme sevi pierādīt."

Līdz šim Rīgas "Dinamo" hokejisti aizvadījuši sešas pārbaudes spēles, kurās gūtas četras uzvaras. Vēl paredzētas četras pārbaudes pašu mājās. 

"Jāuzlabo vēl komandas sadarbība noteiktos brīžos. Tā ir sadarbība aizsardzības, uzbrukuma zonā. Nedrīkst zaudēt cilvēkus. Uzcītīgi strādājam," teica Ankipāns, kurš šāgada 28. martā tika apstiprināts par "Dinamo" galveno treneri. Līdz tam, nomainot Sandi Ozoliņu, viņš bija galvenā trenera pienākumu izpildītājs. 

"Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, darbs starpsezonā ir vieglāks, jo jau pašā sākumā izdevās vienoties ar tādiem hokejistiem kā Linusu Videlu un Kevinu Klārku. Tas nebija viegli, jo viņi ir pieprasīti hokejisti, bet mēs atradām kopīgu valodu, lai viņi būtu šeit," teica Ankipāns. 

Šobrīd "Dinamo" treneru korpusa rīcībā ir 10 viesspēlētāji. Tik daudz ārvalstu hokejistu sagatavošanās posmā līdz šim Rīgas komandā vēl nebija bijuši. 

"Spēles vēl rādīs, vēl ir jautājumi ar vairākiem ar spēlētājiem," norādīja Ankipāns. "Varbūt tas ir adaptācijas process - pierašana pie KHL, pie komandas. Vienmēr ir iespējami uzlabojumi, bet, ja redzi, ka spēlētājs cenšas, labojas un uzlabo savu spēli, tad ar viņu var strādāt."

Rīgā atgriezušies vairāki Latvijas valstsvienības kandidāti un hokejisti, kuri iepriekš spēlējuši "Dinamo" rindās vai kluba sistēmā. Pēc piecu gadu pauzes mājās no Ziemeļamerikas atgriezies vārtsargs Kristers Gudļevskis, divas iepriekšējās sezonas Toljati "Lada" pavadīja aizsargs Kristaps Sotnieks un no Čehijas pēc divu gadu prombūtnes atgriezies centra uzbrucējs Andris Džeriņš

"Man ir vajadzīgi cilvēki ar līdera īpašībām, un šie spēlētāji tam atbilst. Viņi grib sevi pierādīt un atgriezt "Dinamo" komandu, kur tā bija..." pauda Ankipāns. "Mērķis ir uzvarēt katrā spēlē, katrā epizodē. Tas gan skan banāli, bet es būšu ļoti priecīgs, ja hokejisti katrā epizodē cīnīsies ar maksimālu atdevi. Tad rezultāts nekur neizpaliks. Negribu būt pārgalvīgs savos izteicienos un sacīt, kurā vietā mēs būsim, bet no savas pieredzes varu pateikt, ka pagaidām viss ir ļoti pozitīvi," skaidroja Ankipāns.   

Ankipānam šosezon asistēs Artis Ābols, Edgars Masaļskis, Ronalds Ozoliņš un Juris Klodāns. Treneru kolektīvā izmaiņas nav plānotas. 

"Latvijas Dzelzceļa kauss 2018"

  • 21. augusts plkst. 19:30 Arēna Rīga, Rīgas "Dinamo" – Minskas "Dinamo";
  • 22. augusts plkst. 19:30 Arēna Rīga, Rīgas "Dinamo" – Jaroslavļas "Lokomotiv";
  • 25. augusts plkst. 17:00 Arēna Rīga, Rīgas "Dinamo" – Kazaņas "Ak Bars";
  • 26. augusts plkst. 17:00 Arēna Rīga, Rīgas "Dinamo" – HC "Davos".

Jauno KHL sezonu Rīgas "Dinamo" komanda sāks 2. septembrī ar izbraukuma maču Jekaterinburgā pret vietējo "Avtomobilist". Pagājušajā nedēļā abu vienību savstarpējā spēlē Ņižņijnovgorodā uzvaru ar 3:2 guva Krievijas komanda. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu