Medijs: Sainss juniors aizstās Alonso F-1 komandā "McLaren"

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pirmās formulas (F-1) spāņu pilots Karloss Sainss juniors nākamajā sezonā startēs "McLaren" komandā, kur aizstās savu titulēto tautieti Fernando Alonso, vēsta Ziemeļamerikas medijs ESPN.

"Mclaren" komanda otrdien paziņoja, ka Alonso pēc šīs sezonas beigs karjeru F-1 čempionātā.

Patlaban 23 gadus vecais Sainss, kura tēvs Karloss Sainss seniors savulaik bija viens no labākajiem pasaules rallija pilotiem, šosezon pārstāv "Renault" komandu.

ESPN ziņo, ka Sainss juniors ir tuvu divu gadu līgumam ar "McLaren", par abu pušu vienošanos oficiāli paziņojot ceturtdien.

Pašlaik 37 gadus vecais Alonso savas karjeras laikā ir izcīnījis 32 uzvaras F-1 posmos un 97 reizes stājies uz goda pjedestāla, prestižajās formulu sacensībās aizvadot 17 sezonas.

Alonso ir divkārtējs F-1 čempions, uzvaras kopvērtējumā izcīnot 2005.un 2006.gadā.

Pagaidām nav zināms, ko Alonso darīs nākotnē, taču pastāv iespēja, ka viņš pāries uz Ziemeļamerikas formulu seriālu "IndyCar".

Sainss juniors F-1 čempionātā debitēja 2015.gadā "Toro Rosso" komandā, pērn sezonas gaitā pārejot uz "Renault" komandu, kura viņu īrē no "Red Bull" vienības.

Nākamajā sezonā uz "Renault" komandu pārcelsies austrālietis Daniels Rikjardo, kurš šosezon pārstāv "Red Bull" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu