Latvijas volejbola izlase negaidīti pārliecinoši piekāpjas Izraēlai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu klasiskā volejbola valstsvienība trešdien nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē izbraukumā ar 0-3 (23:25, 27:29, 13:25) negaidīti pārliecinoši zaudēja Izraēlai.

Šāds pārliecinošs zaudējums jau tagad manāmi sarežģījis Latvijas izlases izredzes kvalificēties finālturnīram, lai gan priekšā vēl trīs spēles.

Latvijas komandas rindās 14 punktus šajā spēlē guva Hermans Egleskalns, kamēr deviņus punktus pievienoja Romāns Saušs. Maču abas vienības iesāka ar cīņu punkts punktā, bet pirmā seta viducī Latvijas izlasei izdevās vairāki sekmīgi uzbrukumi pēc kārtas, kā arī veiksmīgi nospēlēt aizsardzībā, iegūstot 13:9 pārsvaru. Izraēlas volejbolisti gan ātri vien panāca neizšķirtu un, pateicoties pretinieku kļūdām, ieguva pāris punktu pārsvaru. Vadību mājinieki nosargāja līdz pat beigām, pirmajā setā triumfējot ar 25:23.

Savukārt otro setu Latvijas izlase sāka ļoti sekmīgi, izvirzoties vadībā ar 5:1, bet pretinieki uzreiz pēc tam pieprasīja pārtraukumu. Pēc tā mājinieki bija uzlabojuši savu sniegumu un viņi panāca 6:6. Turpmākajās minūtēs cīņa ritēja punkts punktā, bet vienubrīd Latvija izvirzījās vadībā ar 15:12, taču tad atkal komandas sniegumā iestājās kritums, turklāt mājinieki spēlēja pārliecinoši, panākot 19:16. Latvijas volejbolisti turpinājumā gan panāca neizšķirtu, bet seta beigas aizritēja ļoti spraigā divcīņā, kur galotnē atkal pārāki izrādījās izraēlieši - 29:27.

Izraēlas komanda bija uz viļņa, kas bija redzams trešā seta sākumā, viņiem ātri iegūstot trīs punktu pārsvaru (4:1). Latvijai nekādi neizdevās mainīt cīņas ritējumu, bet seta vidū komanda manāmi salūza, kas Izraēlai ļāva izvirzīties vadībā ar 19:10. Noslēgumā mājinieki panākumu droši nosargāja, uzvarot setā ar graujošo 25:13.

Nākamo maču Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā aizvadīs jau svētdien, kad "Arēnā Rīga" tiksies ar Igauniju.

Pirms šī kvalifikācijas turnīra Latvija aizvadīja piecas pārbaudes spēles, mērojoties spēkiem ar Portugāli un Zviedriju. Pa šo laiku tika gūtas četras uzvaras.

Latvija ar Izraēlu tikās pirms nedaudz vairāk kā gada pasaules čempionāta atlasē, piedzīvojot zaudējumu piecos setos.

Uz Izraēlu devās 12 spēlētāji, no piecpadsmitnieka, kas piedalījās pēdējos izlases treniņos, mājās paliekot cēlājam Jānim Jansonam, pirmā tempa spēlētājam Edgaram Šimanskim un otrā tempa spēlētājam Aleksandram Avdejevam.

Vēl kopā ar Latviju un Izraēlu šajā kvalifikācijas grupā spēlē Igaunija.

Lai Latvija pēc 24 gadu kvalificētos Eiropas čempionāta finālturnīram, grupā jāuzvar vai jābūt starp piecām labākajām otro vietu ieņēmušajām komandām no septiņām.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas volejbola izlase jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu