"Spartaka" futbolisti noslēdz savu dalību UEFA Eiropas līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iepriekšējo divu gadu Latvijas čempione futbolā Jūrmalas "Spartaks" ceturtdien izbraukumā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes mačā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) pret Lietuvas spēcīgāko klubu Marijampoles "Sūduva", divu spēļu summā piedzīvojot zaudējumu ar 0:1.

Līdz ar to Latvijas komanda pārtrauca savu dalību Eiropas līgas turnīrā. Trešās kārtas sasniegšana bija Jūrmalas vienības labākais sasniegums UEFA klubu turnīros tās pastāvēšanas vēsturē.

Pirmajā mačā pirms nedēļas "Spartaks" futbolisti Rīgā piedzīvoja neveiksmi ar 0:1.

Spēles pirmajā puslaikā "Spartaks" bumbu kontrolēja nedaudz vairāk par savu pretinieci, kā arī biežāk sita pa vārtiem, tomēr ne reizi tā arī nepārspēja pretinieku vārtsargu. Turpretim "Sūduva" izveidoja dažus bīstamus pretuzbrukumus, pēc kuriem arī bumba neatrada ceļu vārtos.

Otrajā puslaikā mājinieku komanda daudz nesteidzās un spēlēja piesardzīgi, tomēr "Spartaks" nespēja izveidot nopietnas vārtu gūšanas iespējas. Mača izskaņā viesi centās aktīvi uzbrukt, tomēr visi jūrmalnieku centieni tika neitralizēti un rezultātā Eiropas līgas izšķirošo kvalifikācijas kārtu sasniedza "Sūduva".

Lietuvas vienībai "play-off" kārtā pretī stāsies slavenā Skotijas komanda Glāzgovas "Celtic", kas negaidīti nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešo kārtu, tajā summā ar 2:3 piekāpjoties Atēnu AEK no Grieķijas.

Lietuvas vienība pēdējā kvalifikācijas kārtā spēlēs otro sezonu pēc kārtas. Pagājušajā gadā "Sūduva" ar 0:2 divu spēļu summā zaudēja Bulgārijas komandai Razdragas "Ludogorets".

Uz Marijampoli jūrmalnieki devās ar 18 futbolistiem sastāvā. No traumas vēl nav atguvies uzbrucējs Deniss Davidovs, kā arī šo spēli izlaida Ingars Sarmis Stuglis, kuram ir neliels savainojums.

Tiesa, kopš šā dueļa pirmās spēles "Spartaks" ir piedzīvojis izmaiņas treneru korpusā, jo vienību negaidīti atstāja krievu speciālists Aleksandrs Grišins, kurš šajā amatā bija vien no aprīļa. Viņa vietā stājies lietuvietis Toms Ražanausks, kuram šī būs pirmā spēle kā jūrmalnieku galvenajam trenerim. Viņš "Spartakā" pāris mēnešus strādāja jau iepriekšējā sezonā, būdams tautieša Valda Urbona palīgs.

Latvijas čempione dalību Eirokausos sāka UEFA Čempionu līgā, kur pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā piedzīvoja cienīgu zaudējumu ar 0:2 pret Serbijas klubu Belgradas "Crvena zvezda". Turpinājumā "Spartaks" pārcēlās uz UEFA Eiropas līgu, kur otrajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar graujošu 9:0 pārspēja Sanmarīno spēcīgāko vienību Montedžardīno "La Fiorita".

Tikmēr "Sūduva" UEFA Čempionu līgā tika līdz otrajai kvalifikācijas kārtai. Vispirms lietuvieši divu maču summā negaidīti ar 3:2 uzvarēja Kipras klubu Nikosijas APOEL, kļūstot par pirmo Lietuvas klubu kopš 2012.gada, kurš pārvarējis Eiropas spēcīgākā klubu kausa izcīņas pirmo kārtu. Savukārt otrajā kvalifikācijas kārtā lietuvieši ar 0:5 kapitulēja jūrmalnieku jau iepazītajai "Crvena zvezda".

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgā "Spartaks" ar 29 punktiem 16 spēlēs ieņem ceturto vietu, no pirmā trijnieka atpaliekot jau piecus punktus. Savukārt "Sūduva" Lietuvas čempionāta kopvērtējumā ar 48 punktiem ir pārliecinoša līdere, tuvākos sekotājus apsteidzot jau par 11 punktiem.

Marijampoles klubs tika dibināts 1921.gadā, bet lielāko panākumu izcīnīja tieši pērn, pirmo reizi kļūstot par Lietuvas čempioniem. Vēl divas reizes "Sūduva" bijusi otrā, bet piecas reizes tikusi pie bronzas medaļām. Tāpat šī komanda 2006. un 2009.gadā izcīnīja Lietuvas kausu, kā arī divas reizes, tostarp šogad, tikusi pie Lietuvas Superkausa.

Komandas galvenais treneris ir Vladimirs Čeburins no Kazahstānas.

Pērn "Sūduva" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā pārspēja citu Latvijas klubu "Liepāja".

Pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komandas "Riga" un "Liepāja", bet "Ventspils" apstājās otrajā kvalifikācijas kārtā.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, nepieciešams pārvarēt četras atlases kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu