Edgars Kulda iztur pārbaudes laiku Zlīnas hokeja klubā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Edgars Kulda pēc pārbaudes laika izturēšanas noslēdzis pilnvērtīgu līgumu ar Čehijas augstākās līgas klubu Zlīnas "Aukro Berani", piektdien informēja vienība.

Patlaban 23 gadus vecais Kulda "Aukro Berani" komandai pievienojās jūlija vidū, taču sākumā viņam bija pārbaudes laiks, kuru uzbrucējs godam izturējis.

Kulda veiksmīgi aizvadījis trīs pārbaudes spēles, kurās guvis divus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēls, būdams produktīvākais Zlīnas komandā.

"Edgars mūs pārliecināja, ka var dot lielu labumu komandai. Viņš tehniskajā ziņā ir ļoti labs spēlētājs, kurš darbojas rezultatīvi, tāpēc esmu pārliecināts, ka jau šajā sezonā uzbrucējs darbosies produktīvi," norādījis "Aukro Berani" komandas galvenais treneris Roberts Svoboda.

"Aukro Berani" komandā otro sezonu spēlēs arī latviešu aizsargs Ralfs Freibergs.

Iepriekšējās trīs sezonas Kulda pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", taču vadošu lomu šajā vienībā gan neieguva. Kopumā šajā čempionātā viņš aizvadījis 109 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Kuldam šajā pavasarī neizdevās iekļūt Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā, bet planētas meistarsacīkstēs viņš vienīgo reizi spēlējis pirms diviem gadiem.

Vēl 2014.gadā Kulda tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu, tomēr sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu vien septītajā kārtā ar 193.numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda.

Tiesa, pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Kulda tā arī nedebitēja un pēc trim sezonām Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā devās uz Eiropu.

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis savulaik spēlēja Rīgas "Dinamo" sistēmas komandās "Rīga" un "Juniors".

Zlīnas komanda iepriekšējā sezonā Čehijas čempionātā bija devītajā vietā, bet izslēgšanas turnīrā apstājās astotdaļfinālā. Iepriekš šajā vienībā spēlējuši arī brāļi Roberts un Rihards Bukarti.

Piektdien pārbaudes laiku izturēja un pie pilnvērtīga līguma citā Čehijas augstākās līgas klubā Hradeckrālovas "Mountfield" tika Latvijas uzbrucējs Māris Bičevskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu