Zībarts: Esam aizvadījuši divas ļoti labas darba nedēļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Zībarts
Mārtiņš Zībarts Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase, gatavojoties septembrī gaidāmajai Pasaules kausa izcīņai, ir aizvadījusi divas ļoti labas darba nedēļas, pēc svētdien Rīgā noslēgtā pārbaudes turnīra žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Latvijas basketbolistes svētdien četru komandu pārbaudes turnīru noslēdza ar rezultātu 80:59 (14:13, 18:15, 20:17, 28:14) sagraujot Ukrainas izlasi.

Par turnīra uzvarētāju kļuva Krievija, kas guva trīs panākumus tikpat spēlēs, kamēr Latvija izcīnīja divas, bet Ukraina vienu uzvaru, Zviedrijai visos trīs mačos zaudējot.

"Bija ļoti labas divas nedēļas. Priecē tas, ka visus treniņus darbojāmies pilnā sastāvā. Tagad esam tādā līmenī, kad visām sagatavotība ir apmēram vienāda. Varam likt īsākas, bet intensīvākas slodzes ar lieliem ātrumiem. Bija diezgan lieli apjoma treniņi, bet intensitāte nebija maksimālā. Tikai īsas treniņu daļas bija maksimālā intensitātē, vairāk strādājām taktiski. Daudz strādājām ar aizsardzību. Idejas ir, jāliek klāt, kā varam būt efektīvāki uzbrukumā," par pirmajām divām nedēļām sagatavošanās posmā sacīja Zībarts.

Latvijas izlasei gan nākamajās nedēļās nāksies iztikt bez Kitijas Laksas, kurai jādodas uz ASV, lai sakārtotu savas mācību lietas universitātē.

"Kitija Laksa nākamajā nedēļā būs ASV, lai sakārtoto mācību lietas, līdz ar to viņa treniņu ciklā nepiedalīsies. Iespējams, tāda pati situācija būs ar Dignu Strautmani. Līdz ar to nākamajā nedēļā būsim ar 15 spēlētājām. Iespējams, varbūt spēlēsim savstarpējo pārbaudes spēli, kur vienā komandā būs vajadzīgas 7-8 spēlētājas," izmaiņas sastāvā atklāja treneris.

Viņš arī atklāja citas taktiskās nianses.

"Cenšamies panākt, lai Kate Krēsliņa vairāk uzņemas iniciatīvu un ir agresīvākā, ko viņa var izdarīt, vajadzīgs tikai viens klikšķis. Šodien mazs solītis tajā virzienā tika sperts. Aija Putniņa līdz ar vairāk minūtēm deva lielāku pienesumu. Tas jau pierādījās vakardienas spēlē - kā sākām spēlēt ar garo sastāvu, uzreiz parādās cita enerģija," norādīja Zībarts.

Latvija šo pārbaudes turnīru sāka ar 67:62 uzvarot Zviedriju, bet pēc tam ar 66:71 zaudējot Krievijai.

"Cenšamies pārbaudes spēlēs iestrādāt sadarbības un arī izcīnīt uzvaras. Pamatā mēģinām ielikt ātru spēli ar ātrām pārejām. Līdz ar to gadās daudz kļūdu [svētdien 17]. Ja dabūsim spēli desmit kļūdu robežās, tad varam būt vēl produktīvāki uzbrukumā. Kļūdas brīžiem bija tādas, kas ļāva pretiniecēm aiziet uz tukšu grozu. Tādas nedrīkst pieļaut," norādīja Zībarts.

Tāpat trenris bija apmierināts ar Sabīnes Dukātes sniegumu.

"Zinājām, ka Dukāte ir laba metēja, to arī redzējām. Cenšamies atrast "kombo" aizsardzi, kura brīžiem var vadīt saspēli. Mēģinām visas aizsardzes pārbaudīt, kura labāk var kontrolēt bumbu un izturēt pretinieču spiedienu presingā," teica treneris.

Pasaules kausa izcīņā no 22. līdz 30.septembrim notiks Kanāriju salās, Spānijā. Tajā piedalīsies planētas 16 spēcīgākās izlases, kas būs sadalītas četrās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Pasaules kausa apakšgrupā Latvijas basketbolistes spēkosies ar Ķīnu, Senegālu un planētas titulētāko dāmu basketbola izlasi ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu