Raikonens grāmatā atklāti stāsta par bērnību, dzeršanu un ceļu līdz F1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kimi Raikonens
Kimi Raikonens Foto: Reuters/ScanPix

Trūkumā pavadīta bērnība, bēgšana no armijas, lai varētu piedalīties sacensībās, un vētrainas ballītes starp Formula 1 sacensībām ir tikai daži no faktiem, ko biogrāfiskā grāmatā atklāj 2007.gada Formula 1 pasaules čempions Kimi Raikonens.

Somu autosportists ne velti tiek dēvēts par ledus vīru (Iceman). Viņš ir vēss, noslēpumains, brīžiem dusmīgiem sejas vaibstiem un ļoti daudziem neatminēta mīkla. Tomēr tagad Somijā iznākusi Kari Hotakainena grāmata "Nezināmais Kimi Raikonens", kurā sportists pastāsta daudz par bērnību, autosportista karjeras sākumu un tagadējo dzīvi, ziņo aģentūra Reuters.

Grāmatā, kas pagaidām izdota tikai somu valodā, miljonus pelnošais Ferrari F1 komandas pilots atklāj, ka uzaudzis nelielā mājā, kur tualete atradusies ārā. Tāpat viņš atklāj, ka bieži nācies cīnīties ar finansiālām grūtībām, sākot gaitas autosportā.

"Brālis Rami bija mans mehāniķis. Uz sacensībām braucām vecā busiņā... jau tad apzinājos, ka, sasodīts, tētis un mamma ir iztērējuši visu savu naudu, un, kad nonācām galā, domāju, ka man nekas neizdosies," izteicies Raikonens.

1999.gadā, būdams 20 gadu vecs, Raikonens parakstīja kontraktu par braukšanu Lielbritānijas Formula Renault sērijas sacensībās, taču tai pašā gadā tika iesaukts Somijas obligātajā militārajā dienestā. 

Grāmatā Raikonens apraksta vienu gadījumu, kad pārāk vēlu un piedzēries atgriezies savā karaspēka daļā. Viņš toreiz nodomājis, ka tiks sodīts un varētu netikt uz sacensībām, tādēļ no kazarmām izlavījies agri no rīta un aizbēdzis.

"Viņi sāka mani meklēt... Viņi bija nikni, jo bez tā, ka biju piedzēries un ierados par vēlu, es piedevām biju arī aizbēdzis," - tā Raikonens. "Taču mēs tikai gulējām pludmalē un dzērām alu."

Ar ko tas viss beidzās? Raikonens atklāj, ka panācis vienošanos armiju, ka varēs piedalīties autosacīkstēs, ja vien atgriezīsies karaspēka daļā.

Pēc nonākšanas F1 apritē ballītes turpinājās. Tā, piemēram, Raikonens atminas, ka 2012.gadā, kad pārstāvēja Lotus komandu, starp Bahreinas un Spānijas Grand Prix izcīņām dzēris 16 dienas pēc kārtas un Spānijas Lielās balvas izcīņā izcīnījis trešo vietu.

Par Formula 1 pasaules čempionu Raikonens kļuva 2007.gadā, kad pārstāvēja Ferrari komandu. Ferrari vienības pilots ledus vīrs ir arī tagad, kopš atgriezās tajā 2014.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu