Vairāk nekā 40% NBA spēlētāju cieš no psihiskām problēmām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Demārs Derouzans (no labās) un Kevins Lavs
Demārs Derouzans (no labās) un Kevins Lavs Foto: Reuters/ScanPix

Hjūstonas "Rockets" komandas galvenā trenera asistents Džons Lukass ietekmīgajam Ziemeļamerikas sporta medijam ESPN pastāstījis, ka vairāk nekā 40% Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju sirgst ar dažādiem garīgiem traucējumiem. 

Šādu informāciju medijam apstiprinājis arī spēlētāju arodbiedrības ārsts Viljamss Parhems, kurš izraudzīts šo problēmu novēršanai.  

"Tā mūsu līgā ir reāla epidēmija," ESPN sacīja Lukass. "Es runāju par visu: sākot ar uzmanības deficīta un hiperaktivitātes traucējumiem līdz bipolāriem traucējumiem un depresijai." 

Saskaņā ar Lukasa informāciju, pēc palīdzības vērsušies mazāk nekā 5% spēlētāju. Viņš norādīja, ka šādas problēmas var novest pie alkoholisma un narkotikām. 

Viens no Austrumu konferences kluba treneriem atklājis, ka viņa komandā divi spēlētāji lieto speciālus medikamentus. 

"Man ir trīs puiši, no kuriem divi lieto zāles. Ir dienas, kad viņi jūtas labi, ir, kad slikti. Cenšos būt iejūtīgs, cik nu vien varu, bet neesmu psihiatrs, lai gan dažreiz prasītos tādam būt," norādīja treneris.  

Iepriekšējā sezonā par saviem psihiskajiem traucējumiem atklāti runāja līgas zvaigznes Demārs Derouzans (Sanantonio "Spurs", pagājušajā sezonā Toronto "Raptors) un Kevins Lavs (Klīvlendas "Cavaliers"), kurš šā iemesla dēļ izlaida vairākas spēles. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu