Latvijas valstsvienībai septembrī nepalīdzēs arī Pasečņiks un Peiners

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlase septembrī gaidāmās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles aizvadīs bez Anžeja Pasečņika un Žaņa Peinera.

(Papildināts viss teksts.)

Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka komandā nebūs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis, kā arī kandidātu sarakstā nav šogad draftētā Rodiona Kuruca.

No savainojuma pašlaik turpina atlabt arī "VEF Rīga" uzbrucējs Mareks Mejeris.

Tāpat neskaidra ir Daira Bertāna un Rolanda Šmita dalība gaidāmajās spēlēs, bet viņi kandidātu sarakstā ir iekļauti.

Tikmēr valstsvienībai 5.septembrī gatavojas pievienoties Grieķijas grandā Pirejas "Olympiakos" spēlējošie Jānis Timma un Jānis Strēlnieks.

Kā uzsver Latvijas Basketbola savienība (LBS), vairāku spēlētāju pievienošanās atkarīga no klubu pozīcijas.

"Izraugoties sastāvu, jāņem vērā realitāte - klubi sākuši gatavoties sezonai, katram trenerim ir savs gatavošanās plāns, kam izlašu spēles drīzāk ir traucēklis. Basketbolisti joprojām atrodas starp divām ugunīm - darba devēji klubos un valstsvienība, kā arī pašu interesēm spēlēt Pasaules kausa kvalifikācijā," LBS citē izlases galvenā trenera Arņa Vecvagara teikto. "Dairim Bertānam vēl turpinās rehabilitācijas process. Milānas klubs pagarinājis līgumu un nopietni cer uz viņu kā pamatrotācijas spēlētāju, tāpēc saprotama vēlme, lai spēlētājs pilnībā būtu vesels. Dairis bez pārtraukumiem valstsvienībā spēlējis astoņas sezonas un nešaubos, ka būs ierindā arī šoreiz, ja vien tas būs iespējams. Respektējam kluba viedokli, un, protams, ceram, ka vajadzīgā brīdī tiks respektētas arī mūsu intereses."

"Ar vairākiem spēlētājiem šoruden esam īpašā situācijā. No vienas puses liels prieks, ka mūsu basketbolisti ar savu sniegumu iepriekšējā sezonā, tai skaitā arī valstsvienībā, panākuši iespēju spert soli uz priekšu karjerās, kas, nešaubos, sekmēs meistarības izaugsmi un nākotnē arī pienesumu valstsvienībai. No otras puses, daudziem vēl nav stabila statusa jaunajās komandās. Jācīnās par savu vietu sastāvā, jāatrod kopīga valoda ar treneri un partneriem. Viņiem nav iespēju ar klubu vadību runāt no spēka pozīcijām," atzina Vecvagars, kurš gan neizslēdza iespējamību, ka vajadzības gadījumā kandidātu saraksts tiks koriģēts.

Izlases stūrmanis arī atklāja, ka gribējis piesaistīts Eiropas U-18 čempionātā sekmīgi spēlējušos Artūru Žagaru un Artūru Kurucu, tomēr no viņu pārstāvētajiem Spānijas klubiem saņemta atbilde, ka spēlētāji būs pieejami tikai oficiālajā "logā" no 10. līdz 18.setembrim, tāpēc viņu pieejamība vēl tiks vērtēta.

Toties iespēja debitēt valstsvienībā būs Latvijas U-20 izlases līderim Artūram Strautiņam un spēka uzbrucējam Artjomam Butjankovam, kurš iepriekšējā sezonā veiksmīgi spēlēja Krievijas superlīgā, bet šovasar pievienojās "VEF Rīga" komandai.

Latvijas izlase treniņnometni sāks 27.augustā, bet četras dienas vēlāk gaidāma pārbaudes spēle Espo pilsētā pret Somiju. Abas komandas atkārtoti tiksies 7.septembrī "Arēnā Rīga", bet 9.spetembrī Viļņā gaidāma cīņa pret Lietuvu.

Savukārt kvalifikācijas otrais posms tiks sākts 14.septembrī "Arēnā Rīga" pret pašreizējo Eiropas čempioni Slovēniju, bet 17.septembrī Madridē būs tikšanās ar Spāniju.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti: Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Kaspars Vecvagars (Ščecinas "King Wilki Morskie", Polija), Ingus Jakovičs, Rihards Lomažs (abi - "Ventspils"), Aigars Šķēle (Antibas "Olympique", Francija), Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani", Itālija), Jānis Blūms (bez kluba), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis, Artjoms Butjankovs (visi - "VEF Rīga"), Artūrs Strautiņš (Triestes "Alma", Itālija), Ojārs Siliņš (bez kluba), Rolands Šmits (Barselonas "Lassa", Spānija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu