Jūrmalas "Spartaka" pāridarītāja "Sūduva" cīnās neizšķirti ar slaveno "Celtic"

UEFA Eiropas līgas kvalifikācija
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas futbola izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā Slovēnijas čempione Ļubļanas "Olimpija" ceturtdien cieta zaudējumu UEFA Eiropas līgas (EL) kvalifikācijas izšķirošās kārtas pirmajā spēlē, kamēr Jūrmalas "Spartaku" uzveikusī Lietuvas vienība Marijampoles "Sūduva" savā laukumā nospēlēja neizšķirti ar slaveno Skotijas komandu Glāzgovas "Celtic".

"Olimpija" savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:2) piekāpās Slovākijas komandai Trnavas "Spartak".

Maksimenko spēli sāka pamatsastāvā un laukumā bija visas 90 minūtes.

Mača rezultātu ar 11 metru soda sitienu 23.minūtē atklāja Mareks Bakošs. Sešas minūtes vēlāk sarkano kartīti saņēma "Spartak" aizsargs Martins Tots, taču, spēlējot vairākumā divas trešdaļas no dueļa, "Olimpija" nespēja izmantot pārspēku, turklāt 35.minūtē Branko Iličs ieraidīja bumbu savos vārtos.

Atbildes spēle notiks nākamajā ceturtdienā Trnavā, uzvarētājai divu maču summā iekļūstot grupu turnīrā.

Tikmēr Lietuvas čempione "Sūduva" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Skotijas flagmani "Celtic".

Jau trešajā minūtē pēc "Celtic" franču pussarga Olivjē Ntšana sitiena bumba ielidoja mājinieku vārtos. Tiesa, vairāk vārtus Skotijas vienība neguva, desmit minūtes vēlāk Ovīdijam Verbickim izlīdzinot rezultātu.

Latvijas un Lietuvas čempiones "Spartaks" un "Sūduva" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā attiecīgi pirmajā un otrajā kārtā piekāpās Serbijas klubam Belgradas "Crvena zvezda". Abas Baltijas vienības pēc tam satikās UEFĀ Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kurā divu spēļu summā pārāki ar 1:0 bija Marijampoles futbolisti.

Savukārt zaudējumu pirmajā mačā cietusi Latvijā labi zināmā ukraiņu speciālista Romāna Grigorčuka stūrētā Kazahstānas čempione "Astana", kas viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Kipras vienība Nikosijas APOEL.

Tiesa, Grigorčuks personīgu iemeslu dēļ uz nenoteiktu laiku ir atstājis savu amatu, viņa pienākumus šobrīd pildot Grigorijam Babajanam.

Tikmēr pieckārtēja šī turnīra čempione "Sevilla" no Spānijas viesos ar 1:0 (0:0) apspēlēja Čehijas komandu Olomoucas "Sigma". Vārtus sešas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Pavlo Saravija.

Vēsturiskam ierakstam Luksemburgas futbola vēsturē tuvojas "Dudelange" vienība, kas savā laukumā ar 2:0 (0:0) apspēlēja "CFR Cluj" no Rumānijas.

Uzvarot divu spēļu summā, "Dudelange" kļūs par pirmo Luksemburgas komandu, kas spēlēs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Turpretī neveiksmi ceturtdien cieta Anglijas premjerlīgas klubs "Burnley", kas viesos ar 1:3 (1:1) piekāpās Grieķijas komandai Pirejas "Olympiakos".

Tāpat nepārliecinoši nospēlēja spēcīgā Vācijas komanda "Leipzig", kas viesos cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Ukrainas vienību Luganskas "Zorja". Leipcigas vienība nespēja gūt vārtus, lai gan no spēles 17.minūtes pretinieki spēlēja mazākumā.

Ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0) noslēdzās arī mačs, kurā pazīstamā Francijas komanda Bordo "Girondins" viesos spēlēja ar "Gent" vienību no Beļģijas.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Girondins" divu spēļu summā ar 3:1 uzvarēja "Ventspils" futbolistus.

Nākamajā nedēļā noskaidrosies visas UEFA Eiropas līgas grupu turnīra dalībnieces, pēc nedēļas notiekot arī apakšgrupu izlozei. Grupu turnīrā vieta nodrošināta Dāvja Ikaunieka pārstāvētajai Čehijas komandai "Jablonec" un Andra Vaņina pārstāvētajai Šveices vienībai "Zurich".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu