"Bayern" titula aizstāvēšanu sāk ar mača pēdējās 10 minūtēs nokārtotu uzvaru

Vācijas bundeslīga
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Iepriekšējo sešu sezonu Vācijas futbola bundeslīgas čempione Minhenes "Bayern" jauno sezonu iesākusi ar uzvaru, piektdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0) pārspējot "Hoffenheim" vienību.

Minhenieši 23.minūtē atklāja cīņas rezultātu, pēc stūra sitiena ar galvu bumbu tīklā raidot Tomasam Milleram.

Mača galvenie notikumi norisinājās otrajā puslaikā - vispirms 57.minūtē "Hoffenheim" vienības ungāru uzbrucējs Ādams Salai, spītējot pretinieku aizsargu pretestībai, izlīdzināja rezultātu, bet pēdējās desmit minūtēs "Bayern" guva divus vārtus un nodrošināja uzvaru.

Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām strīdīgā situācijā uz viesu vārtiem tika soda sitiens. Poļu uzbrucēja Roberta Levandovska sitiens tika atvairīts, bet nīderlandietis Arjens Robens bija pirmais pie atlēkušās bumbas un pielaboja raidījumu. Tiesa, tas netika ieskatīts, jo pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tika konstatēts, ka Robens un daži "Hoffenheim" futbolisti par ātru ieskrējuši soda laukumā. Ar atkārtotu mēģinājumu Levandovskis bija precīzs.

Pamatlaika pēdējā minūtē arī Robens tika pie vārtu guvuma situācijā, kurā viņš palika nepieskatīts viesu soda laukumā. Nīderlandietis panāca 3:1, pieliekot punktu "Bayern" uzvarai.

Minhenes vienības uzvaru aizēno fakts, ka "Bayern" franču uzbrucējam Kinglsijam Komanam otro reizi šajā gadā plīsušas potītes saites. Pašlaik 22 gadus vecajam uzbrucējam tiks veikta operācija, līdz ar to viņš kādu laiku nevarēs palīdzēt komandai.

Tāda paša savainojuma dēļ Komans šogad nevarēja spēlēt no februāra līdz maijam, tādējādi viņam nebija iespēja izcīnīt vietu Francijas izlasē, kas šovasar triumfēja Pasaules kausa izcīņā.

Zīmīgi, ka kopš 2002.gada bundeslīgas titulu aizstāvētājas sezonu atklājušas bez zaudējumiem. "Bayern" uzvarējusi visas atklāšanas spēles kopš 2013.gada.

Tikmēr ar zaudējumu sezonu iesākusi iepriekšējās sezonas vicečempione Gelzenkirhenes "Schalke 04", kas viesos ar 1:2 (0:1) piekāpās "VfL Wolfsburg" vienībai.

Rezultātu 33.minūtē atklāja mājinieku amerikāņu aizsargs Džons Brukss, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām alžīriešu pussargs Nabils Bentalebs realizēja "pendeli" un panāca neizšķirtu. Tiesa, mača kompensācijas laikā Volfsburgas vienībai uzvaru izrāva Daniels Ginčeks.

Pēc piecu gadu pārtraukuma ar zaudējumu bundeslīgā atgriezusies Diseldorfas "Fortuna" komanda, kas savā laukumā ar 1:2 (1:0) piekāpās "Augsburg" vienībai. Savukārt pēc trim gadiem Vācijas augstākajā līgā atkal spēlē "Nurnberg" klubs, kas viesos ar 0:1 (0:1) zaudēja Berlīnes "Hertha" futbolistiem.

Vēl sestdien Frankfurtes "Eintracht" viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja "Freiburg" komandu, bet Brēmenes "Werder" mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Hannover 96" vienību.

Vēlāk Menhengladbahas "Borussia" savā laukumā uzņems Leverkūzenes "Bayer".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu