Ošs debitē Šveicē ar bumbu savos vārtos; neveiksme arī Uldriķim

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārcis Ošs
Mārcis Ošs Foto: AFP/LETA

Latvijas futbola izlases aizsargs Mārcis Ošs sestdien debitēja Šveices augstākajā līgā Neišateles "Xamax" sastāvā, neveiksmi piedzīvojot arī valstsvienības uzbrucējam Robertam Uldriķim un viņa pārstāvētajai "Sion" vienībai.

"Xamax" piektās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:5 (1:2) kapitulēja iepriekšējās sezonas Šveices čempionei Bernes "Young Boys", kamēr "Sion" ibraukumā ar 1:2 (0:0) piekāpās Cīrihes "Grasshopers" futbolistiem.

Ošs spēli sāka starta vienpadsmitniekā un laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Mačs viesiem iesākās veiksmīgi, jo Oša pārinieks aizsardzībā, bosnietis Mustafa Sejmenovičs desmitajā minūtē, sitot ar galvu, atklāja mača rezultātu. Tiesa, pirmā puslaika gaitā "Xamax" zaudēja divus vārtus, pretiniekiem izceļoties kotdivuāriešu uzbrucējam Rožē Asalem un kamerūniešu pussargam Ngumo Ngamaleu.

Spēles 58.minūtē Sejmenovičs vēlreiz guva vārtus ar galvu, pēc stūra sitiena izlīdzinot rezultātu. Tomēr pozitīvu rezultātu viesiem neizdevās noturēt, jo 70.minūtē Mihels Ēbišers panāca 3:2 pretinieku labā, bet 81.minūtē "Young Boys" kamerūniešu pussargs Žans Pjērs Nsame realizēja 11 metru soda sitienu.

Mača kompensācijas laikā pēc mājinieku uzbrukuma bumba rikošetā atsitās pret Oša kāju, latvietim to raidot savā cietoksnī.

Ošs "Xamax" vienībai pievienojies uz īres tiesībām. Zīmīgi, ka vēl pagājušajā nedēļā Oša iepriekš pārstāvētā Jūrmalas "Spartaks" komanda ziņoja, ka pagarinājusi līgumu ar limbažnieku līdz 2020.gada beigām.

Arī Uldriķis maču sāka sākumsastāvā, bet piecas minūtes pēc pirmā vārtu zaudējuma 54.minūtē tika nomainīts.

"Grasshopers" rindās divus vārtus guva Zviedrijas futbolists Nabils Bahuī, kurš precīzi sita 49. un 83.minūtē. Savukārt "Sion" rindās ar gūtiem vārtiem atzīmējās senegālietis Musa Kalilū Djite.

Uldriķim šī bija jau piektā spēle Šveices superlīgā. Iepriekšējā kārtā viņš debitēja Sjonas vienības sākumsastāvā, turklāt guva divus vārtus pret spēcīgo "Basel".

Svētdien piektās kārtas maču aizvadīs Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvēt "Zurich" vienība, kas savā laukumā uzņems "Basel" futbolistus.

Šveices superlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar piecās spēles maksimāli iekrātiem 15 punktiem ir "Young Boys" vienība. Tālāk ar septiņiem punktiem četros mačos seko trīs komandas, ceturto vietu ieņemot "Zurich" vienībai. "Sion" ar sešiem punktiem ir sestā, bet "Xamax" ar četriem punktiem ieņem devīto vietu desmit komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu