Olimpiskā liesma silda Latviju (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas apsveikuma vārdiem vakar Siguldā svinīgi atklāta Pirmā Latvijas ziemas olimpiāde, kas norisināsies no 28. līdz 30. decembrim.

Valsts prezidente atzina, ka Sigulda kārtējo reizi kļuvusi par ziemas galvaspilsētu Latvijā. Vīķe-Freiberga sveica olimpiādes dalībniekus un novēlēja sasniegt labākos iespējamos rezultātus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, atklājot Latvijas pirmās Ziemas olimpiskās spēles.
"Lai visiem ir spēks, veselība un sportisks gars sasniegt arvien augstākus rezultātus," uzsvēra valsts vadītāja. Viņa pateicās visiem sportistiem par šogad sasniegto, kas vairojis mūsu valsts prieku un lepnumu.

Latvijas ziemas olimpiādē piedalīsies 591 dalībnieks - 420 vīrieši un 171 sieviete.

Sportisti sacentīsies 11 olimpiskajos sporta veidos - biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču un kalnu slēpošanā, hokejā, kamaniņu sportā, kērlingā, skeletonā, snovbordā, šorttrekā un izcīnīs 117 medaļu komplektus.

Latvijas rajonu komandas atklāšanas parādē.
Pieci no šiem sporta veidiem norisināsies ārpus Siguldas: šorttreks notiks Ventspilī, daiļslidošana - Rīgā, kērlings - Jelgavā, biatlons - Priekuļos, bet hokejs - Babītes pagasta "Siemens ledus hallē".

Dalībai ziemas Olimpiādē komandas un sportistus ir pieteikušas 23 pašvaldības, no kurām septiņas ir lielo pilsētu pašvaldības. Sacensību galvenais tiesnesis būs Rīgas rajona Sporta iniciatīvu centra vadītājs Ēvalds Goba.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu