Turīna, turies!* (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs ceturtdien nosauca tos 23 hokejistus, kas 2006. gada februārī mūsu valsts godu aizstāvēs Turīnas ziemas olimpiskajās spēlēs. Turnīra pirmajā spēlē 15. februārī sarkanbaltsarkanie tiksies ar ASV.

Izlases sastāvā iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un divpadsmit uzbrucēji, kā arī nosaukti pieci tuvākie rezervisti, kuri saskaņā ar Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pieņemto lēmumu olimpisko spēļu turnīra laikā varēs aizstāt trīs savainojumus guvušus spēlētājus.

Šis rezervistu saraksts, protams, ir daudz plašāks, respektīvi, teorētiskas izredzes spēlēt Turīnā ir ikvienam no 24. oktobrī paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļautajiem hokejistiem.

Starp izlases dalībniekiem Beresņevs ir nosaucis arī šobrīd savainoto NHL spēlējošo aizsargu Sandi Ozoliņu un, nedaudz pārsteidzoši, vieta pamatsastāvā ir atradusies arī "Rīgas 2000" uzbrucējam Ģirtam Ankipānam, kurš vēl nav atguvies no rudenī gūtā savainojuma.

Acīmredzot būtiski izrādījās tas, ka Ankipāns bija izlases rezultatīvākais spēlētājs pasaules meistarsacīkstēs Austrijā, turklāt treneris ir pārliecināts, ka līdz olimpiskajām spēlēm Ģirtam ir pa spēkam atgūt sportisko formu.

Pateicoties veiksmīgajam sniegumam tieši "Loto Cup" pārbaudes turnīrā Slovākijā, vietu "sarkanbaltsarkano" rindās ir ieguvis arī aiz okeāna spēlējošais uzbrucējs Māris Ziediņš, kurš izlasē debitēja Insbrukā, kā arī "Rīgas 2000" centra uzbrucējs Armands Bērziņš, kurš pēc varoņdarbiem spēlē ar Baltkrieviju nespēja iekļūt izlasē, lai piedalītos arī pasaules meistarsacīkstēs Austrijā.

Beresņeva komandā būs vēl divi "jauniņie", proti, "Rīga 2000" aizsargs Georgijs Pujacs un "Liepājas metalurga" uzbrucējs Vladimirs Mamonovs, kuriem izlases rindās šī būs debija tik augsta līmeņa turnīrā.

Par vārtu drošību bažas būs vismazākās, jo šajā izlases modelī vieta ir atradusies visiem trim šobrīd labākajiem Latvijas vārtsargiem - Artūram Irbem, Edgaram Masaļskim, Sergejam Naumovam.

Latvijas izlase Turīnas olimpisko spēļu grupu turnīrā spēlēs kopā ar ASV, Zviedriju, Slovākiju, Krieviju un Kazahstānu, un jau pirmajā spēlē - 15. februārī - tiksies ar principiālajiem pretiniekiem amerikāņiem.

Latvijas izlases sastāvs:

vārtsargi - Artūrs Irbe, Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs;

aizsargi - Viktors Ignatjevs, Rodrigo Laviņš, Sandis Ozoliņš, Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Agris Saviels, Kārlis Skrastiņš, Atvars Tribuncovs;

uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Armands Bērziņš, Aigars Cipruss, Vladimirs Mamonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Grigorijs Panteļejevs, Miķelis Rēdlihs, Aleksandrs Semjonovs, Jānis Sprukts, Leonīds Tambijevs, Herberts Vasiļjevs, Māris Ziediņš;

rezervisti - aizsargi Igors Bondarevs un Oļegs Sorokins; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Macijevskis.

Komandas personāls galvenais treneris - Leonīds Beresņevs; trenera palīgi - Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš, Vitālijs Samoilovs; komandas vadītājs - Kirovs Lipmans; menedžeris - Māris Baldonieks; ārsts - Jānis Kvēps; fizioterapeiti - Boriss Lavrenovs un Fjodors Mazurs; ekipējuma menedžeris - Mihails Šostaks; preses sekretārs - Jānis Stepītis.

* Sanda Ozoliņa izdomātais sauklis, īsi pēc tam, kad Latvijas izlase bija izcīnījusi laimīgo uzvaru pār Baltkrieviju un ieguvusi ceļazīmi uz Turīnas olimpiskajām spēlēm.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu