Latvijas uzņēmējs cierē uz britu futbolklubu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas uzņēmējs, komercbankas "Baltic International Bank" lielākais akcionārs Valērijs Belokoņs ir izteicis piedāvājumu iegādāties Anglijas futbola klubu "Blackpool".

Kā vēsta britu laikraksta "The Gazzete" interneta mājaslapa "blackpooltoday.co.uk", pašreizējie "Blackpool" īpašnieki Oistonu ģimene esot saņēmusi četrus piedāvājumus pārdot klubu. Bez Belokoņa par kluba iegādi interesējas arī kāds bagāts krievu uzņēmējs, vietējais biznesmenis Deivids Hejtorntvaits un vairāku angļu klubu bijušais priekšsēdētājs Regs Brelejs.

Belokoņa vadīta, Latvijas kompānija jau iesniegusi piedāvājumu kluba pirkšanai, tomēr tās izredzes nopirkt komandu vērtējamas kā niecīgākās no četrām, ziņo "blackpooltoday.co.uk". Izskatīti tomēr tiks visi piedāvājumi, un tad Oistoni lems, kam un vai vispār klubu pārdot.

"Blackpool" priekšsēdētājs Karls Oistons Belokoņa piedāvājumu vērtē kā Latvijas kompānijas vēlmi padarīt savu vārdu pazīstamāku Lielbritānijā.

Savukārt vārdā nenosauktais krievu nekustamā īpašuma biznesmenis vēloties kļūt par "jauno Romānu Abramoviču", padarot "Blackpool" no mazpazīstama kluba par varenu Anglijas komandu.

Jemberga norādīja, ka pašlaik notiek sarunas ar kluba īpašniekiem, tādēļ sīkāki komentāri pagaidām netiek sniegti.

1877.gadā kā "Victoria Football Club" dibinātais "Blackpool" pašlaik Anglijas trešās spēcīgākās futbola līgas kopvērtējumā pēc 21. kārtas 24 komandu konkurencē atrodas 21. vietā.

2001.gadā par vēlmi iegādāties kādu Lielbritānijas futbola klubu paziņoja "Skonto" uzņēmumu grupas līdzīpašnieks, Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons. Tomēr pēc diviem gadiem viņš atzina, ka finansiālu apsvērumu dēļ tuvākos gadus savu sapni nevarēs realizēt.

2004.gada pavasarī izskanēja informācija, ka uzņēmējs un Jūrmalas domes deputāts Aleksandrs Bašarins (LPP) risina sarunas par Itālijas futbola kluba "Torino Calcio" iegādi. Tomēr pēc gada uzņēmējs atzina, ka šīs sarunas ir pārtrauktas un, visticamāk, "iecerei par futbola kluba iegādi ir pielikts punkts".

Bašarins nevēlējās plašāk komentēt iemeslus, kāpēc pārrunas ar Itālijas futbola kluba īpašnieku ir pārtrauktas. Viņš vienīgi pavēstīja, ka kluba īpašnieks neesot formulējis skaidras prasības.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu