Bergmanis - spēkoties uz siltajām salām (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sporta attīstības centrs

Stiprākais latviešu spēkavīrs Raimonds Bermanis 10. decembrī izbrauc uz Karību jūras salu St. Martēnu, kur nākamnedēļ notiks IFSA pasaules čempionāts komandām.

Šajās sacensībās piedalīsies 16 atlēti, kas sadalīti četrās komandās: Panamerikas, Eiropas, Skandināvijas un Pasaules. Raimonds pārstāvēs Eiropas komandu kopā ar pašlaik spēcīgāko planētas spēkavīru - lietuvieti Židrūnu Savicku.

"Pēc pagājuša gada nogalē gūtās traumas nācās izlaist pirmo pusgadu, tāpēc prieks, ka atgriežoties esmu pierādījis savu spēku gan Eiropas, gan pasaules čempionātā un tagad Eiropas komandas sastāvā piedalos arī šajos mačos," stāstīja Bergmanis.

Sacensībās netiks vērtēti individuālie rezultāti. Turklāt vairāki vingrinājumi būs komandām, kurus kopā izpilda vairāki spēkavīri. Plānots, ka būs Atlanta akmeņu celšana, vairāki nešanas vingrinājumi, komandu stumšana un parasti komandu sacensībās sastopamā laušanās (wrestling).

Informācija par Raimonda un Eiropas komandas startiem sacensībās būs atrodama Latvijas Spēka atlētu federācijas mājas lapā www.sacensibas.lv. "Šis gan ir vairāk TV produkts, ko, cerams, arī Latvijas skatītāji redzēs nākamgad sērijās kopā ar citiem 2005. gada svarīgākajiem turnīriem, tai skaitā IFSA Eiropas čempionātu, kas vasarā notika Rīgā un tika nominēts Latvijas sporta Gada balvai kā gada notikums," piebilda spēkavīrs.

Ar šīm sacensībām eksotiskajā salā beidzas šā gada starptautisko turnīru sezona, un spēkavīri krās spēkus nākamā gada sacensībām. Raimonds plāno turpināt piedalīties turnīros gan ārzemēs, gan Hansa līzings atklātajā spēkavīru čempionātā, kas dažādās Latvijas pilsētās notiks arī nākamgad. Bergmaņa gaitām Karību jūras salā St. Martēnā varēs sekot radio SWH ēterā, kur plānots katru darbdienas rītu sazvanīties ar BB brokastu vīriem Ufo un Fredi. Telefonsakarus nodrošinās Latvenergo telekomunikācijas – biznesa komunikācijas un Raimonda Bergmaņa galvenais atbalstītājs – MAP Latvija.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu