"Škoda" komandas vietā būs "Red Bull" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamgad pasaules čempionātā rallijā būs vēl par vienu rūpnīcas komandu mazāk, proti, no rallijsporta nolēmusi aiziet "Škoda". Tādējādi līdz 2007.gadam, kad atgriezīsies "Citroen", būs jāiztiek ar trim rūpnīcas komandām - "Subaru", "Mitsubishi" un "Ford".

Un tomēr "Škoda" automobiļi no WRC sacīkstēm nekur nepazudīs, jo rallista karjeru beigušie Armīns Švarcs un Raimunds Baumšlāgners uzņēmušies austriešu privātās komandas "Red-Bull" vadību, kura nākamajā sezonā startēs ar divām "Škoda Fabia WRC 2006". Vienā no tām pilota krēslu ieņems austriešu sportists Andreass Aigners, savukārt par otru pilotu vēl nekas nav zināms. Kopumā paredzēts braukt 10 no 16 nākamās sezonas posmiem.

Kā vēsta "auto motor und sport", sākotnēji notikušas sarunas par Vācijas junioru čempiona Markusa Fārnera uzņemšanu komandā, taču švābs saņēmis atteikumu, kaut arī viņu "Red-Bull" komandai ieteica divkārtējais pasaules rallija čempions Valters Rērls.

Tehniskā direktora pienākumus austriešu komandā pildīs līdzšinējais "Škoda" rūpnīcas komandas tehniskais direktors Dītmārs Metrihs.

Papildus tam čehu ražotājs sniegs atbalstu vēl vienai privātai komandai. Tā būs Čehijas republikā bāzēta komanda ar vienu "Škoda Fabia WRC 2005" un čehu čempionu Janu Kopečkiju pie stūres. Kopečkijs startēs desmit no nākamās sezonas sešpadsmit posmiem.

Kaut arī ražotājs oficiāli pasaules čempionātā nepiedalīsies, "Škoda" vārds no WRC kopvērtējuma tabulām nepazudīs. To paredz FIA veiktās izmaiņas noteikumos, kas nākamgad ļaus arī privātām komandām saņemt punktus ražotāju vērtējumā.

"Škoda" ar savu komandu pasaules čempionātā rallijā startēja septiņus gadus. Čehu ražotājs 1999.gadā karjeru sāka ar "Octavia WRC", bet kopš 2003.gada kaujā devās ar "Fabia WRC". Komandas labākais sasniegums septiņu gadu laikā bija Armīna Švarca trešā vieta Kenijas rallijā 2001.gadā.

WRC 2006.gada sezonai starts tiks dots ar Monte Karlo ralliju, kas norisināsies no 20 līdz 22 janvārim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu