Ventspils brīnums un supermens Rašīds (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas čempioni "BK Ventspils" ULEB kausa izcīņas spēlē savā laukumā šodien ar 88:78 uzvarēja titulēto Vācijas komandu Berlīnes ALBA. Pēdējās piecās minūtēs ventspilnieki atspēlēja deviņu punktu deficītu un izcīnīja savu trešo uzvaru sezonā, bet par mača supervaroni kļuva Rašīds Brokenboro, kurš noorganizēja lielo pakaļdzīšanos un visā spēlē guva 29 punktus.

Divdesmit (!) no saviem gūtajiem punktiem Brokenboro guva pēdējā ceturtdaļā, bet 16 - pēdējo piecu minūšu laikā, kad "BK Ventspils" paveica gandrīz acīmredzamo neticamo un no mīnus deviņi (piecas minūtes pirms spēles beigām) ne tikai atspēlējās, bet svinēja fantastisku uzvaru.

Pa ceturtdaļām - 20:22, 15:14, 21:24, 32:18.

ULEB kausā šis bija ventspilnieku trešais panākums sezonā un jau desmitais pēc kārtas savā laukumā, kopš 2004. gada 10. februārī Latvijas čempioni astotdaļfināla pirmajā spēlē zaudēja "BC Reflex".

Brokenboro šodien pa grozu meta vēl izcilāk nekā spēlē ar "Aris" - 2p 6/7, 3p 3/4, sm 8/11!!! Viņa ieguldījums uzvarā bija arī piecas atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas pretinieku piespēles.

16 punktus ar ne mazāk peļamu precizitāti uzvarai pievienoja Maikls Džordans (2p 5/5, sm 3/4), kura kontā arī piecas rezultatīvas piespēles, Dalrons Džonsons - 4 punkti.

Zem groziem varens šoreiz bija ceturtais "Ventspils" amerikāņu leģionārs Terenss Tomass - 15 atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākais ALBA komandā ar 27 punktiem bija Maiks Penbertijs, bet 19 punktu guva Holiss Praiss.

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 44, Berlīne - 31.

Pirmais pārbaudījums ventspilniekiem bija jau spēles ievadā, kad viņi spēja atgūties no astoņu punktu deficīta (6:14) un Brokenboro īsi pirms mazā pārtraukuma ar trīspunktu metienu panāca 20:22.

Pirmajās desmit minūtēs punktus guva tikai "Ventspils" komandas leģionāri.

Otrās ceturtdaļas 13. minūtē Jānis Blūms (att.) pirmoreiz šajā mačā panāca neizšķirtu - 22:22, un tie bija pirmie vietējā basketbolista gūtie punkti šajā spēlē.

Vēl pēc mirkļa lietuvietis Marions Petravičs ar soda metienu laukuma saimniekus pirmoreiz izvirzīja vadībā (23:22), bet lielāko pārsvaru - 30:25 otrās ceturtdaļas pašā vidusdaļā ar tālmetienu panāca Tomass.

Pirmā puslaika galotni tomēr veiksmīgāk atkal aizvadīja viesi un, sava līdera Penbertija spārnoti, atguva vadību, ko spēja saglabāt līdz pirmajam pārtraukumam - 35:36. Penbertija kontā tobrīd bija jau 15 punkti.

Puslaika beigās bija novērojama Latvijas basketbolam ne sevišķi glaimojoša aina, jo laukumā bija tikai "BK Ventspils" viesspēlētāji - bez Brokenboro, Tomasa un Petraviča arī Džonsons un Džordans.

Foto: AFI

Otrā puslaika sākumā pirmoreiz spēlē "Ventspils" komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks laukumā laida arī Raimondu Vaikuli (att.), kurš tūlīt pat arī realizēja tālmetienu un atkal vadībā izvirzīja mājiniekus.

Visa turpmākā ceturtdaļas gaita bija kā varena šūpošanās - pēc Džonsona un Džordana rezultatīviem uzbrukumiem 44:39, bet pēc mirkļa jau 44:46 (Demonds Grīns, Jovo Stanojevičs, Praiss).

No soda metienu līnijas pirmos punktus spēlē beidzot guva arī Ivars Timermanis (26. min.), un atkal pozitīvi cipari uz tablo - 52:48. Tomēr tad sekoja asākais ALBA komandas trieciens šajā spēlē - divus tālmetienus trāpīja Penbertijs, vienu Čanaks un laukuma saimnieki vēlreiz nonāca zaudētāju lomā - 52:57.

Pēc trešās ceturtdaļas 56:60.

Pēdējās desmit minūtes pārspēja visu iepriekš redzēto. Pēc horvāta Nenada Čanaka un serba Stanojeviča sekmīgajiem uzbrukumiem laukuma saimnieki kārtējoreiz nonāca nepatīkamā situācijā - 58:65.

Foto: euroleague basketball

Brokenboro trīspunktnieks it kā ļāva cerēt, ka nekas vēl nav zaudēts (61:65), taču tad pa tālmetienam iemeta Penbertijs un Praiss (att.), un tieši piecas minūtes pirms spēles beigām ALBA panāca savu lielāko pārsvaru - 64:73...

Un te nu arī bija pienācis laiks lielajam "Ventspils brīnumam", jo kā gan citādi, lai apzīmē mājinieku paveikto "uzrāvienu". Brokenboro gūst deviņus punktus pēc kārtas un izlīdzina rezultātu - 73:73! Pēc mirkļa Raitis Grafs vadībā ar 75:73 jau kuro reizi šajā spēlē izvirza "BK Ventspils" un maisam gals ir vaļā.

Foto: AFI

Grozus turpina gūt Brokenboro, vēlreiz precīzs ir Grafs (att.) un Tomass, un nepilnu minūti pirms spēles beigām tablo vēsta - 84:73 jeb nepilnu piecu minūšu garo spēles posmu ventspilnieki ir uzvarējuši ar +20!!!

Simbolisku punktu komandas uzvarai un savai beneficei ar precīzu metienu spēles pašā izskaņā pielika Brokenboro - 88:78.

Statistika: Ventspils - 2p 25/43, 3p 6/17, sm 20/29, ALBA - 2p 14/42, 3p 13/27, sm 11/16,

BK Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Terenss Tomass 11 p.+ 15 a.b.+ 4 piesp., Marions Petrāvičs 7 p., Raitis Grafs 4 p.+ 7 a.b., Raimonds Vaikulis 3 p., Jānis Blūms 2 p., Ivars Timermanis 2 p., Uģis Viļums 0 p., Mārtiņš Skirmants 0 p. (Kristaps Purnis nespēlēja).

Saloniku "Aris" šodien savā laukumā ar 97:91 uzvarēja "Lukoil Academic" un kļuva par A grupas līderiem. "Estudiantes" izbraukumā ar 80:78 pieveica "Euphony Bree", līdz ar to "BK Ventspils" tagad ir pakāpušies uz trešo vietu savā grupā.

Latvijas čempioni arī nākamo spēli aizvadīs savā laukumā - tieši pēc nedēļas uzņemot "Euphony Bree", kuriem pirmajā kārtā izbraukumā zaudēja ar 63:74.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu