Kad ūdens smeļas mutē - sauciet Jāni! (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kārtējo sekmīgo spēli Somijas SM hokeja līgā šodien aizvadīja Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš guva vārtus un palīdzēja Hēmenlinnas HPK otro reizi trīs dienu laikā uzvarēt vienus no saviem sīvākajiem konkurentiem Oulu "Karpat".

Pēc īsa krituma un dažiem zaudējumiem HPK saņēmās īstajā brīdī, kad divreiz pēc kārtas bija paredzēta tikšanās ar turnīra līderiem "Karpat", un šodien svinēja uzvaru savā laukumā ar 2:1.

Sestdien ar tādu pašu rezultātu HPK triumfēja arī izbraukumā.

Otrā perioda vidū vadībā ar 0:1 izvirzījās viesi, un jau likās, ka šoreiz HPK nav variantu. Beigām tuvojās spēles pamatlaika priekšpēdējā minūte, kad tieši Sprukts bija tas, kurš minūti un 16 sekundes pirms tiesneša svilpes panāca izlīdzinājumu - 1:1!

Tie bija Latvijas hokejista 14. vārti sezonā.

No šā brīža laukuma saimnieki vairs nebija apturami, un 36 sekundes pirms pamatlaika beigām Juka Peka Lāmanens guva arī uzvaras vārtus.

Latvijas izlases aizsargs Kaspars Astašenko šajā spēlē izpelnījās divus divminūšu noraidījumus.

Pateicoties šim panākumam, Hēmenlinnas klubs ar 62 punktiem saglabā līderpozīcijas, bet "Karpat" tagad atpaliek jau par četriem punktiem, savukārt uz papēžiem HPK min Tamperes "Tappara", kas atpaliek tikai par vienu punktu.

Sprukts tika atzīts par šā mača otro zvaigzni un ar 23 punktiem (14+9) rezultatīvāko spēlētāju rangā ieņem sesto vietu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu