Ronaldiņjo zelta bumba (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Par 2005. gada Eiropas labāko futbolistu pirmdien tika nosaukts Brazīlijas izlases un "Barcelona" superzvaigzne Ronaldiņjo, kurš saņēma prestižā Francijas futbola žurnāla "France Football" pasniegto "Zelta bumbu".

25 gadus vecajam Ronaldiņjo šī ir otrā lielā atzinība, kopš šā gada sākumā viņš tika kronēts par pasaules labāko futbolistu, "FIFA World player of the year" versijā.

Cīņā par "Zelta bumbu" Ronaldiņjo ar 225 punktiem pārliecinoši apsteidza angļus Frenku Lampārdu un Stīvenu Džerardu, attiecīgi 148 un 142 punkti.

Ronaldiņjo (att. centrā) Brazīlijas izlases rindās.
Ronaldiņjo (att. centrā) Brazīlijas izlases rindās. Foto: AFI

Lieliskajam dribla un piespēles meistaram šo titulu prognozēja jau iepriekš, jo Ronaldiņjo sniegums arī šajā sezonā ir satriecošs. Šogad viņš deva būtisku ieguldījumu Brazīlijas izlases uzvarā Konfederāciju kausā un "Barcelona" komandai palīdzēja izcīnīt Spānijas čempiontitulu.

Arī šajā sezonā viņš jau ir guvis vairākus spožus vārtus un ar fantastiskām piespēlēm palīdzējis to izdarīt arī komandas biedriem gan Spānijas čempionātā, gan Čempionu līgā.

"Viss, ko gribu, - lai tie cilvēki, kas mīl futbolu, būtu laimīgi," paziņoja smaidošais Ronaldiņjo.

Kopš 1997. gada Ronaldiņjo ir kļuvis par trešo brazīlieti, kurš saņēmis šo balvu. Pirms tam to pašu paveica Rivaldo (1999.g.) un divreiz Ronaldo (1997. g. un 2002 g.).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu