Miera dārzā noslēgusies Latvijas Skeitborda līgas sezona

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laura Sokolovska

Sestdien, 18. augustā, Rīgā, Miera dārza betona skeitparkā norisinājās "VANS Latvijas Skeitborda līgas" 2018. gada sezonas ceturtais un noslēdzošais posms skeitborda frīstailā.

Vans Latvijas Skeitborda līgas (VLSL) 2018. gada sezona ir noslēgusies ar lieliskām sacensībām Miera dārza skeitparkā. Atšķirīgi no iepriekšējā gada, kur VLSL sezona noslēdzās ar trešo posmu Cēsīs, šogad sacensību sērija bija kļuvusi garāka un klāt nācis ceturtais posms, tādējādi padarot cīņu par uzvaru vēl saspringtāku. Šīs bija pirmās skeitborda sacensības Miera dārza skeitparkā kopš tā uzcelšanas 2015. gadā.

Iesācēju grupa

Pēc aizvadītajiem braucieniem izteiktu uzvarētāju uzreiz pateikt nevarēja un tiesnešu rokās bija apkopot savus vērtējumus, lai noteiktu ceturtā posma uzvarētāju. Sezonas līderi - Uvis Cinītis un Kristers Kraupša saglabāja savas nu jau ierastās pjedestāla pozīcijas un izcīnīja attiecīgi pirmo un otro vietu, kamēr Ņikitas daudzie grind triki viņa braucienā palīdzēja viņam ierindoties trešajā vietā.

Iesācēju grupā jau kopš VLSL'18 pirmā posma Barona ielas skeitparkā iezīmējās top 3 braucēji, kuri pārliecinoši saglabāja iesākto ritmu un aktīvi apmeklēja visus četrus šā gada posmus. Ar diviem trešo un diviem ceturto vietu finišiem kopvērtējuma trešo vietu ieņem Oto Kopcis. Iegūstot trīs otrās un vienu trešo vietu, sezonas kopvērtējuma otro vietu ieņem Kristers Kraupša. Tomēr pārliecinošu uzvaru un vislielāko punktu daudzumu no visām sacensību grupām ieguva Uvis Cinītis, kurš 2018. gada sezonā uzvarēja trīs posmos un vienā ieguva otro vietu. Jāmin, ka visi top 3 braucēji ir arī Rīgas Skeitborda skolas audzēkņi.

Meiteņu grupa

Meiteņu grupā 4. posmā piedalījās divas dalībnieces - Ingūna Skujiņa un Denīze Orlovska, kurai šīs bija pirmās sacensības. Potenciālā posma uzvarētāja bija manāma pēc pirmajiem braucieniem, un bija redzams, ka Ingūna savus trikus bija sagatavojusi un atstrādājusi, tādējādi, izpildot tos, ar pārliecību ierindojās pirmajā vietā.

Sezonas kopvērtējumā meiteņu grupā izteikta sacensība visas sezonas garumā notika starp Anci Sakšu un Ingūnu Skujiņu. Ancei sezonas laikā izdevās izcīnīt divas otrās vietas un vienu uzvaru, tomēr neizdevās ierasties uz noslēdzošo posmu, bet Ingūna uzvarēja trijos posmos, tādējādi iegūstot 150 punktus un uzvarot kopvērtējumā.

Amatieru grupa

Amatieru grupā šoreiz bija nedaudz mazāks dalībnieku skaits, kā tas mēdz būt sacensībās Rīgā, bet tas atspēkojās izpildītajos trikos. Pēc VLSL'18 trešā posma Cēsīs vietējie Cēsu Amatieru grupas pārstāvji bija tikuši pie uzvaras garšas, visi kvalificējoties finālā, un bija nolēmuši ierasties un pacīnīties arī sacensībās Rīgā.

Noslēdzoties Amatieru grupas braucieniem, bija skaidrs, ka uz pjedestāla būs kāds no Cēsu pārstāvjiem, bet pēc tiesnešu vērtējuma izrādījās, ka visi trīs braucēji no Cēsīm ierindojās top 3. Pirmo vietu šoreiz izcīnīja Edijs Plūme, kurš izpildīja ļoti labu braucienu, savienojot daudz dažādu triku elementu. Otrais palika Artis Strazdiņš, un trešajā vietā ierindojās iepriekšējā posma uzvarētājs Dāvis Daukšts.

Amatieru grupā sezonas kopvērtējuma uzvarētājs nebija zināms līdz pat 4. posma amatieru pēdējiem braucieniem. Kopā 2018. gada VLSL sezonā piedalījās 17 amatieri, bet tikai daži no viņiem - vairākos posmos, attiecīgi nebija izteikta sezonas līdera. Kopvērtējumā radās vel nebijusi situācija, kad pirmo vietu sezonā dalīja trīs braucēji: Dāvis Daukšts un Edijs Plūme no Cēsīm un Mārtiņš Reitups no Rīgas.

PRO grupa

Pēc amatieriem bija pienācis laiks izšķirošajai cīņai par uzvaru PRO grupā. Uz sacensībām bija ieradušies gan sezonas favorīti, gan tie, kas piedalījās Vans Latvijas Skeitborda līgā pirmo reizi. Spriedze braucēju vidū bija jūtama, un katrs vēlējās pacīnīties par naudas balvām no Latvijas Skeitborda federācijas un pasākuma atbalstītājiem.

Fināla braucieni PRO grupai bija iespaidīgi, un katrs no finālistiem centās parādīt savus trakākos un sarežģītākos trikus. Kā arī pēc katra brauciena gan dalībnieks, gan skatītāji pieprasīja vel kādu papildu mēģinājumu brauciena noslēdzošajam trikam, jo tika mēģinātas Miera dārza skeitparkā vel neredzētas lietas.

Pirmo vietu ar ļoti spēcīgu braucienu šoreiz izcīnīja leģendārais latviešu skeitbordists Kārlis Bogustovs, aiz sevis atstājot komandas biedru Artūru Bogdanoviču. Trešajā vietā ierindojās Saldus pārstāvis Kaspars Polis.

Tikpat saspringta cīņa kā katrā sacensību posmā notika arī Pro grupas sezonas kopvērtējumā. Pēc uzvarētā otrā un trešā posma Fricis Štrauss bija ieņēmis vadību, bet Artūrs Bogdanovičs un Miks Grantiņš punktu ziņā bija pavisam tuvu līdera pozīcijai. Tā kā visi trīs no šiem braucējiem piedalījās 4. posmā, tad visu izšķīra tiesnešu vērtējums un posma gala rezultāti. Vienīgais trijniekā no minētajiem braucējiem ierindojās Artūrs Bogdanovičs tādējādi izcīnot uzvaru Vans Latvijas Skeitborda līgas 2018. gada sezonā. Otro un trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Fricis Štrauss un Miks Grantiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu