Berluskoni: "Mani gribēja uzspridzināt futbola stadionā" (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni paziņojis, ka spridzinātājs pašnāvnieks plānojis viņu nogalināt futbola stadionā Milānā.

"Pret mani tika vērsti tieši draudi. Es biju kļuvis par spridzinātāja pašnāvnieka mērķi futbola stadionā," Berluskoni paziņoja intervijā laikrakstam "Libero", kas tika publicēta ceturtdien.

"Bet tas jau nav jautājums tikai par mani. Tur atradās puse Itālijas. Vai tad cilvēki par to neuztraucas?"

Itālijas premjerministrs neatklāja, kad tieši plānotais uzbrukums ticis atklāts, un arī viņa birojs atteicās sniegt sīkāku informāciju.

Berluskoni ir Itālijas labākā futbola kluba "AC Milan" īpašnieks, un viņš regulāri apmeklē šīs komandas spēles "San Siro" stadionā Itālijas finanšu galvaspilsētā Milānā.

Itālija ir tuva ASV sabiedrotā Irākas militārajā kampaņā, tāpēc Roma ir saņēmusi daudzus uzbrukumu draudus, par kuru izteikšanu tiek turēti aizdomās islama ekstrēmisti. Vairākkārt draudi vērsti personīgi pret Berluskoni.

Itālijas iekšlietu ministrs Džuzepe Pizanu jūlijā paziņoja, ka terorisms "klauvē pie Itālijas durvīm". Pēc tam viņš konkretizēja, ka vislielākais teroristu uzbrukuma risks Itāliju sagaida nākamā gada sākumā, kad valstī notiks Ziemas olimpiskās spēles un vispārējās vēlēšanas.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu