VIP Igaunijas futbola līdzjutēji nikni uz "airBaltic" (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Futbola federācijas prezidents Indreks Kanniks, bijušais valsts premjers Juhans Partss un citi ievērojami futbola līdzjutēji ir dusmīgi uz Latvijas aviokompāniju "airBaltic", kas neizprotamu iemeslu dēļ atcēlusi reisu, ar kuru viņiem oktobra sākumā bija jādodas uz Slovākiju.

"Riebīga un nepatīkama sajūta," notikušo vērtē Kanniks. "Es pavisam noteikti nekad nākotnē šīs aviokompānijas pakalpojumus neizmantošu un pieprasīšu kompensāciju, lai tā firma zina, ka šādi ar pasažieriem apieties nedrīkst!"

7.oktobrī Slovākijā viesojās Igaunijas U-21 futbola izlase, kas šajā mačā mājiniekiem zaudēja ar 1:2. Kanniks, Partss un pārējie ievērojamie spēli redzēt gribētāji tajā laikā atradās lidostā Kopenhāgenā, gaidot iespēju tikt uz Slovākiju.

7.oktobrī igauņi gribēja izlidot pulksten 13:20 no Rīgas uz Vīni, kur ierastos 14:20 un turpinātu ceļu uz Bratislavu. Stundu pirms izlidošanas no Rīgas biļešu īpašnieki piereģistrējušies lidojumam, bet pēc pusstundas paziņots, ka reiss atcelts.

"Viņi ieteica: "Ejiet, atrodiet kādu tūrisma biroju, tālāk jau redzēs. Ne vārda par to, kāpēc reiss atcelts," brīnās Partss.

Uz Vīni no Rīgas vēlējušies lidot 18 cilvēki, viņu vidū seši igauņi. Beigu beigās "airBaltic" futbola faniem piedāvāja reisu uz Kopenhāgenu. Tur viņi iekāpa Skandināvijas aviosabiedrības SAS reisā uz Vīni, bet tad paziņots, ka nav garantiju, ka "airBaltic" par šo lidojumu maksās, un palūgts no lidmašīnas izkāpt.

Kā zināms, SAS ir viens no "airBaltic" īpašniekiem.

Igauņi no Kopenhāgenas ar "airBaltic" sazināties pa tālruni nav spējuši un vairāk nekā četras stundas pavadījuši lidostā. Pulksten 18.55 viņi beidzot tikuši lidmašīnā, kas dodas uz Vīni, un pēc pāris stundām tur arī nokļuvuši.

U-21 izlašu maču viņi tā arī neredzēja, bet dienu vēlāk Slovākijā vēroja abu valstu pieaugušo valstsvienību spēli 2006.gada Pasaules kausa atlases turnīra ietvaros. Tajā spēlē ar 1:0 uzvarēja mājinieki.

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju pārstāve Agita Drulle norādījusi, ka "lidojums atcelts laika apstākļu dēļ". Tāpēc arī pasažieri nesaņems kompensāciju, jo reiss atcelts "ārkārtas situācijas dēļ".

Igauņi gan uzskata, ka laika apstākļi Rīgā bijuši lieliski, turklāt lidmašīna uz Kopenhāgenu desmit minūtes vēlāk devusies bez problēmām.

"Es vēlos paskaidrojumu - kāpēc tas notika un kur ir garantijas, ka tā nenotiks atkal," sūrojas Partss, kam ir bažas, ka reiss atcelts tādēļ, ka tajā plānojuši lidot pārāk maz pasažieru.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu