Francija, Zviedrija, Serbija - par Pasaules kausu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

2006. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā trešdien iekļuva, Zviedrijas, Francijas, kā arī Serbijas un Melnkalnes futbola izlases. Par Eiropas zonas trīs atlikušajām ceļazīmēm "play off" spēlēs sacentīsies Spānija, Čehija, Slovākija, Turcija, Norvēģija un Šveice.

Pēc vakar notikušajām spēlēm ir zināmi jau 27 no 32 Pasaules kausa izcīņas finālturnīra dalībniekiem.

Eiropas zonas kvalifikācijas ceturtajā grupā pirms pēdējās kārtas trešdienas spēlēm bija izveidojusies sarežģīta situācija, jo cerības iekļūt Pasaules kausa finālturnīrā bija saglabājusi Francija, Šveice, Īrija un Izraēla.

Vienīgo ceļazīmi no šīs grupas ieguva Francija, kas savā laukumā Parīzē ar 4:0 sagrāva Kipru. Pirmo vārtus francūžu labā iesita titulētais komandas līderis Zinedins Zidāns.

Šveice vakar cīnījās neizšķirti 0:0 ar Īriju un tagad spēlēs "play off" mačos.

Šajā grupā visu kvalifikācijas ciklu bez zaudējumiem aizvadīja trīs labākās izlases - Francija (20 punkti), Šveice (18 punkti) un Izraēla (18 punkti). Ņemot vērā savstarpējo spēļu rādītājus, "trešā liekā" izrādījās Izraēla.

Zviedrijas izlases izšķirošajā uzvarā ar 3:1 pār Islandi vienus vārtus guva arī komandas ilggadējais līderis Henriks Larsons (centrā).
Zviedrijas izlases izšķirošajā uzvarā ar 3:1 pār Islandi vienus vārtus guva arī komandas ilggadējais līderis Henriks Larsons (centrā). Foto: AFI

Eiropas zonas septītajā grupā serbi vakar savā laukumā ar 1:0 pārspēja Bosniju un Hercegovinu, uzvarot arī apakšgrupas kopvērtējumā. Otrā palika Spānija, kas vakar ar 6:0 sagrāva Sanmarīno.

Spānija piedalīsies "play off" spēlēs par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru. No Eiropas "play off" spēlēs cīnīsies arī Norvēģija, Turcija, Čehija un Slovākija.

Vēl divas komandas noskaidrosies citos "play off" mačos pasaulē. Āzijas piektā labākā komanda Bahreina tagad tiksies ar CONCACAF zonas ceturto spēcīgāko izlasi Trinidādu un Tobāgo, bet Dienvidamerikas zonas piektā stiprākā vienība Urugvaja spēlēs ar Okeānijas labāko izlasi Austrāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu