Portugāļi uz Vāciju, slovāki un krievi - kurš kuru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2006. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā sestdien iekļuva Portugāles futbola izlase, kas kvalifikācijas Eiropas zonas trešās grupas priekšpēdējā spēlē savā laukumā sīvā cīņā tikai ar 2:1 uzvarēja Lihtenšteinas valstsvienību.

Pirmajā puslaikā Benjamins Fišers negaidīti vadībā izvirzīja Lihtenšteinu, taču otrā puslaika sākumā Pauleta izlīdzināja rezultātu. Tomēr otro gadu pēc kārtas Lihtenšteinai neizdevās nodrošināt sensāciju - spēles 86. minūtē portugāļiem uzvaras vārtus guva Nunju Gomešs.

Vadībā Portugāle varēja izvirzīties arī 58. minūtē, taču Luišs Figu nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Vēl sestdien Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas trešajā grupā, kurā ir arī Latvija, Krievija ar 5:1 sagrāva Luksemburgu, bet Slovākija savās mājās ar 1:0 uzvarēja Igauniju.

Krievija jau spēles 18. minūtē bija vadībā ar 2:0, bet otrā puslaika sākumā Klods Reiters ar 11 metru soda sitienu samazināja krievu pārsvaru. Tomēr pēc 13 minūtēm Romāns Pavļučenko atjaunoja Krievijai divu vārtu pārsvaru, bet spēles izskaņā Krievijas labā vēl divus vārtus guva Dmitrijs Kiričenko.

Slovākijas izlase mačā ar igauņiem uzvaru panāca tikai 72. minūtē, kad precīzs bija Peters Hlinka.

Trešās grupas kopvērtējumā pirms pēdējās spēļu kārtas portugāļiem ir 27 punkti, bet pieci mazāk ir Krievijai un Slovākijai. Tieši Krievijas un Slovākijas izlašu spēlē nākamo trešdien noskaidrosies tā komanda, kas turpinās cīņu par iekļūšanu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Ceturtā ar 15 punktiem ir Latvija, bet igauņiem ir punkts mazāk. Lihtenšteina, kuras kontā ir astoņi punkti, cīņu Pasaules kausa kvalifikācijā jau ir beigusi, bet Luksemburga visos 11 mačos ir zaudējusi.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā sestdien iekļuva vēl piecas Eiropas zonas kvalifikācijas grupu uzvarētājas - Nīderlande, Itālija, Anglija, Polija un Horvātija.

Citu grupu rezultāti:

pirmā grupa: Čehija - Nīderlande 0:2 (0:2), Somija - Rumānija 0:1 (0:1); otrā grupa: Dānija - Grieķija 1:0 (1:0), Gruzija - Kazahstāna 0:0 (0:0), Ukraina - Albānija 2:2 (1:0); ceturtā grupa: Izraēla - Farēru salas 2:1 (1:0), Šveice - Francija 1:1 (0:0), Kipra - Īrija 0:1 (0:1); piektā grupa: Itālija - Slovēnija 1:0 (0:0), Norvēģija - Moldova 1:0 (0:0), Skotija - Baltkrievija 0:1 (0:1); sestā grupa: Anglija - Austrija 1:0 (1:0), Ziemeļīrija - Velsa 2:3; septītā grupa: Beļģija - Spānija 0:2 (0:0), Lietuva - Serbija un Melnkalne 0:2 (0:1), Bosnija un Hercegovina - Sanmarīno 3:0 (0:0); astotā grupa: Horvātija - Zviedrija 1:0 (0:0), Bulgārija - Ungārija 2:0 (1:0).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu