Baltijas Basketbola otrais gads (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ar divām spēlēm Rīgā un Šauļos šodien startē Baltijas Basketbola līgas otrā sezona, kas sola būt aizraujošs turnīrs līdz pat aprīlim, kad tiks noskaidroti Baltijas čempioni. Šovakar kā vieni no pirmajiem cīņā dosies divi Latvijas klubi "Barons/LU" un "Valmiera-Lācplēša alus".

Latvijā jaunā sezona sāksies pulksten 18.30, kas uz Olimpiskā sporta centrā dēļiem kāps pagājušā gada Latvijas vicečempioni "Barons/LU" un bronzas medaļu ieguvēji "Valmiera-Lāčplēša alus".

Šajā sezonā Baltijas Basketbola līgā startē 17 komandas - astoņas no Lietuvas, piecas no Latvijas un četras no Igaunijas. Cīņu par medaļām turpinās pamatturnīra pirmo sešu vietu ieguvējas (finālturnīrs notiks Tallinā).

Latvijas komandām, ieskaitot seškārtējos čempionus "BK Ventspils", šī būs sezona, kurā reabilitēties par izgāšanos BBL debijas gadā, kad "baroni" un valmierieši zaudēja visiem pēc kārtas, bet ventspilnieki "Final Four" turnīra spēlē par 3. vietu kapitulēja Šauļiem.

Ambīcijas ir augušas, un it īpaši tas attiecas uz Rīgas labāko komandu, kas īsi pirms sezonas paziņoja, ka mērķis ir Latvijas čempiontituls... Par komandas sēlējošo-galveno treneri tagad ir kļuvis Latvijas basketbola "zelta roka" Ainārs Bagatskis, kura asistents būs Latvijas izlases bijušais treneris-vecmeistars Jānis Zeltiņš.

Sastāvu ir papildinājuši arī jauni leģionāri - amerikāņi 2,08 metrus garais centrs Marks Flevins un saspēles vadītājs Frederiks Ouvens, kā arī Lietuvas basketbolisti - Žīdrūns Urbons, Mihails Aņisimovs un nule kā komandai ir pievienojies arī 2003. gada Eiropas čempionu saspēles vadītājs Giedrs Gusts.

Spēlei ar Valmieru papildu intrigu dos fakts, ka par "baroniem" starpsezonu laikā ir kļuvis Jevgēņijs Kosuškins un Juris Andžejevskis, bet Valmieras virzienā savukārt devies Latvijas jauniešu izlases spēlētājs Māris Gulbis.

No pagājušā gada sastāva rīdzinieku sastāvā ir palicis Artūrs Brūniņš, Salvis Mētra, Mārtiņš Kravčenko, kā arī jaunie Reinis Strupovičs, Uģis Bērs, Mārtiņš Jaunzems un viens no junioru izlases līderiem Krists Pīternieks.

Ja "Barons" izredzes nokomplektēt spēcīgu sastāvu vairo "Latvijas Mobilais telefons", kurš kļuvis par jauno ģenerālsponsoru, tad Valmieras klubs tagad nesīs "Lāčplēša alus" vārdu.

Vidzemnieku sastāvs salīdzinot ar pagājušo sezonu ir krietni mainījies, bet papildinājumi nav tik ievērojami kā Rīgas klubam. Varētu pat teikt, ka Valmieras komanda jaunajā sezonā būs placdarms Latvijas tuvākajām rezervēm.

No "Ventspils" ir izīrēts Latvijas jauniešu izlases spēlētājs Aksels Vairogs, kā arī Edgars Rēķis un Renārs Zeltiņš, no "Barons" atnācis viens no jauniešu izlases līderiem Māris Gulbis, bet pēc spēlēšanas Holandē Latvijā atgriezies Edijs Šlesers.

Komandā būs arī Rūjienas basketbola veterāna un ilggadējā Valmieras komandas spēlētāja Daiņa Bertāna dēls Dairis Bertāns, kurš šovasar bija viens no Latvijas kadetu izlases līderiem.

No iepriekšējā sastāva komandā ir palicis tikai Jānis Graudiņš, Edgars Bergmanis, Jānis Bambis un lietuviešu centrs Justs Česnāvičs (2,11). Bambis savainojuma dēļ šodien laukumā neizies.

Uzdevums valmieriešiem nebūs no vieglajiem - iekļūt 11 labāko komandu starpā, kurām arī nākamajā sezonā būs garantēta vieta BBL. Pēc gada BBL komandu skaits no 17 tiks samazināts līdz 14 un bez 11 vakancēm katrai Baltijas valstij pienāksies arī pa vienai "wild card".

Seškārtējie Latvijas čempioni "BK Ventspils" pirmo maču aizvadīs sestdien savā laukumā ar atdzīvināto Tallinas "Kalev". Tiešajā translācijā pulksten 16.00 šo spēli būs iespējams vērot arī LNT kanālā.

Gulbenes "Bumerangs/ASK" savu pirmo maču aizvadīs piektdien savā laukumā ar Kauņas "Atletas", bet Liepājas "Līvu alus" sestdien izbraukumā tiksies ar Kedaiņu "Nevežis".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu