Pēdējo sekunžu nāve

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Eiropas basketbola meistarsacīkšu finālā vakar sensacionāli iekļuva Vācijas izlase, kas dramatiskā pusfinālspēlē pārspēja par favorītiem uzskatītos Spānijas basketbolistus. Šodien finālā vācieši tiksies ar grieķiem, kas tikpat aizraujošas spēles pēdējās sekundēs izrāva laimīgu uzvaru pār Franciju.

Uzvaras grozu trīs sekundes pirms mača beigām vāciešiem guva Nacionālās basketbola asociācijas kluba Dalasas "Mavericks" zvaigzne Dirks Novickis, un Vācija uzvarēja ar 74:73.

Novickis šajā spēlē bija rezultatīvākais ar 27 punktiem un tikpat - 27 punktus guva arī Spānijas izlases līderis Huans Karloss Navarro.

Pa ceturtdaļām - 16:23, 18:12, 20:22, 20:16.

Gan otrajā, gan trešajā ceturtdaļā, pateicoties fantastiskiem Novicka un arī citu spēlētāju trīspunktu metieniem, vācieši spēja atspēlēties no deviņu punktu deficīta, vienlaikus neļaujot spāņiem darboties tiem parocīgajā ātrajā stilā.

Pirms pēdējās ceturtdaļas dienvidnieki vēl bija vadībā ar 57:54, taču perioda vidū savu vārdu atkal teica Novickis, kurš guva deviņus (!) punktus pēc kārtas, un četras minūtes pirms beigām Vācijas pārsvars sasniedza jau draudīgus 11 punktu apmērus - 70:59.

Un tomēr spāņi, kas vēl ne reizi nav izcīnījuši Eiropas čempiontitulu, ar pēdējiem spēkiem un sava līdera Navarro veiksmes spārnoti, paveica gandrīz neticamo.

15 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām Navarro ar pustālo metienu vadībā atkal izvirzīja Spāniju - 72:73 (!), tomēr uzvarai ar to šoreiz izrādījās nepietiekoši.

Vāciešu pēdējā uzbrukumā trīs sekundes pirms spēles beigām nekļūdīgs bija neviens cits kā Novickis, no pustālas distances raidot bumbu grozā pāri Hosē Garbahosas izstieptajām rokām...

Pēc minūtes pārtraukuma pēdējā sekundē Hosē Manuels Kalderons vēl gan paspēja izmest tālmetienu, taču tas bija neprecīzs.

Viss, beigas... spāņu cerības izcīnīt komandas vēsturē pirmās zelta medaļas šoreiz aprāvās jau pusfinālā. Pirms gada finālā spāņi kapitulēja Lietuvas basketbolistiem.

Tas nozīmē, ka arī šogad pie titula tiks komanda, kas to jau reiz ir paveikusi, šovakar finālā Vācija pret Grieķiju. Vācieši par Eiropas čermpioniem vienīgo reizi kļuva 1993. gadā, kamēr grieķi to paveica 1987. gadā, kad tās līderis bija leģendārais Nikoss Gallis. Toreiz turnīrs notika Grieķijā un finālspēlē mājinieki sensacionāli pieveica Padomju Savienības izlasi.

Grieķijas basketbolisti vietu finālā izcīnīja ne mazāk dramatiskā cīņā, un pretēji spāņiem viņiem vakar izdevās atspēlēties mačā ar Francijas izlasi un uzvarēt ar 67:66.

Pa ceturtdaļām - 16:14, 13:16, 15:15, 23:21.

40 sekundes pirms spēles beigām francūžiem vēl bija septiņu punktu pārsvars, tomēr viņus pievīla komandas līderu Tonija Pārkera un Antuāna Rigodo garām aizmestie soda metieni.

Par mača varoni kļuva Dimitrioss Diamantidis, kurš trīs sekundes (!!!) pirms spēles beigām guva uzvaras grozu no trīspunktu līnijas.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 15 punktiem bija Lazaross Papadopolus, 14 uzvarai pievienoja Dimostenis Dikudis, bet frančiem visvairāk, 20 punktus guva Pārkers.

Francijas izlasei pirmoreiz pēc 56 (!) gadu pārtraukuma neizdevās iekļūt Eiropas meistarsacīkšu finālā. Grieķi pēdējo reizi tur spēlēja 1989. gadā, kad izcīnīja sudraba medaļas.

Par septīto vietu - šodien Horvātija ar 92:74 pārspēja Krieviju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu