Lietuvieši uz pasaules čempionātu, krievi - bešā... (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Eiropas basketbola meistarsacīkšu izšķirošajā cīņā par iekļūšanu pirmajā sešiniekā un ceļazīmi uz pasaules meistarsacīkstēm Eiropas čempioni lietuvieši šodien izcīnīja uzvaru pār Krievijas basketbolistiem. Lauztā deguna dēļ krieviem nevarēja palīdzēt komandas līderis Andrejs Kiriļenko.

Lietuvas izlase šodien atspēlējās no vairāk nekā desmit punktu deficīta, spēles otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā un izcīnīja uzvaru ar 89:78.

Pa ceturtdaļām - 23:21, 15:23, 21:16, 30:18.

Līdz ar to Lietuvas izlase kvalificējās 2006. gada pasaules meistarsacīkstēm Japānā, kamēr krieviem atliek cerēt uz starptautiskās basketbola organizācijas FIBA piešķirto "wild card".

Taisnības labad jāpiebilst, ka lietuviešu uzdevumu atviegloja krievu NBA zvaigznes Andreja Kiriļenko nepiedalīšanās šajā spēlē. Vakar spēles pēdējā minūtē pret Grieķiju Kiriļenko saņēma spēcīgu sitienu pa degunu un ārsti viņam konstatēja deguna lūzumu divās vietās...

Otrajā ceturtdaļā Krievijas izlases pārsvars sasniedza pat 12 punktus, bet pirmo puslaiku viņi uzvarēja ar 38:44. Lietuvas izlase vadībā no jauna izvirzījās trešajā ceturtdaļā, tomēr pēc 30 minūtēm vēl aizvien minimāls pārsvars bija krieviem - 59:60.

Ceturtajā ceturtdaļā, līdzīgi kā grieķi vakar, lietuvieši šodien pārliecinoši tika galā ar demoralizētajiem Krievijas basketbolistiem.

Jau ceturtdaļas vidū Lietuva sasniedza deviņu punktu pārsvaru, kas bija pilnīgi pietiekoši, lai izcīnītu kāroto uzvaru un ceļazīmi uz pasaules meistarsacīkstēm.

Krievijas izlasi no zaudējuma neglāba arī komandas veterāna Zahara Pašutina "atvēršanās" - 27 punkti.

Foto: FIBA.com

Lietuvas izlasē izcils bija pasaules U-21 čempions Pauļus Jankūns ar 19 punktiem (2p 6/8, 3p 2/2), kā arī Giedrus Gusts (att.), kurš guva 13 punktus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

12 punktus uzvarētāju labā iemeta Ramūns Šiškausks, 11 punkti Kšištofa Lavrinoviča rēķinā.

Mindaugs Žukausks - seši punkti, piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Lietuvas izlase sasniedza lielisku divpunktu metienu precizitāti - 30/44 (68,2%!). Krievija - 15/38 (39,5%).

Džons Roberts Holdens zaudētāju labā guva 14 punktus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu