Obradovičs: "Nekad tādus cilvēkus nebiju redzējis" (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

No amata šodien atkāpās pasaules basketbola čempionu Serbijas un Melnkalnes izlases galvenais treneris Zeļko Obradovičs, kura vadītā komanda Eiropas čempionāta astotdaļfinālā vakar zaudēja Francijai.

Treneris atklāja, ka pēc zaudējuma Francijai savā starpā izkāvušies vairāki serbu basketbolisti - Marko Jaričs ar Igoru Rakoceviču un Vladimirs Radmanovičs ar Dežanu Tomaševiču.

No izlases pēc finālturnīra aiziet arī trīs basketbolisti - kapteinis Dežans Bodiroga, Zeļko Rebrača un Tomaševičs.

"Spēlētājiem bija sliktas savstarpējās attiecības, viņu ego noveda līdz šim kaunpilnajam galam," uzskata Obradovičs. "Mana kļūda bija tā, ka trīs vai četrus no viņiem neizmetu no izlases. Viņi viens otru ienīst tik ļoti, ka pat nesaskatās. Nekad tādus cilvēkus nebiju redzējis."

Uz jautājumu, vai viņš paliks izlases trenera amatā, Obradovičs atbildēja, ka tādā gadījumā "nonāks pa taisno trakomājā".

Viens no kaušļiem - Vladimirs Radmanovičs spēlē pret Franciju.
Viens no kaušļiem - Vladimirs Radmanovičs spēlē pret Franciju. Foto: FIBA.com

"Slimnīcai es jau esmu gatavs," viņš piebilda. "Tā nu jūtos. Vēlu savam pēcnācējam daudz, daudz veiksmes."

"Izlases treneris kam? Ko trenēt? Pirmkārt, man jāpabeidz sadarbība ar nacionālo federāciju un jāpateicas šiem cilvēkiem," dusmās turpina Obradovičs. "Pirms diviem gadiem neviens negribēja būt valstsvienības treneris, tāpēc mani pierunāja trenēt. Tagad redzu, ka biju muļķis."

Pēc kaunpilnā zaudējuma serbu laikraksti iznāca ar virsrakstu "Katastrofa!". Laikraksts "Blic" ziņo, ka spēlētāji Novi Sadas arēnu atstājuši policijas pavadībā, lai viņiem neuzbruktu satrakotie fani.

Vakardienas neveiksme un izstāšanās no Eiropas čempionāta praktiski pārvilkusi svītru pāri serbu cerībām trešo reizi pēc kārtas izcīnīt pasaules čempionu titulu. Eiropas sešas labākās komandas iegūst ceļazīmes uz pasaules čempionātu, kas nākošgad notiks Japānā. Vēl gan teorētiski pastāv iespēja, ka 1998. gada un 2002. gada planētas spēcīgākā izlase Serbija un Melnkalne tiek uz pasaules čempionātu, jo FIBA šī gada novembrī četrām komandām visā pasaulē piešķirs "wild card".

Serbijai un Melnkalnei, kas rīko šī gada Eiropas čempionāta finālturnīru, otrdienas zaudējums Francijai un izstāšanās no tālākās cīņas bija jau trešā neveiksme nozīmīgās sacensībās pēc kārtas.

Pagājušajā gadā Atēnu olimpiskajās spēlēs serbi palika tikai 11.vietā, bet pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā ierindojās vien sestajā pozīcijā. Tik zemu serbi nebija bijuši kopš 1967.gada, kad Eiropas čempionātā palika devītajā vietā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu