Mūsu basketbola īstās spējas (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Īpaši TVNET portālam Latvijas izlases gaitas Serbijā un Melnkalnē turpina komentēt ilggadējais komandas spēlētājs un seškārtējais Latvijas čempions Arnis Vecvagars.

Arnis Vecvagars - 1,99 metrus garš uzbrucējs, Latvijas izlasē no 1993. gada. Vairāk nekā desmit sezonu laikā aizvadījis 90 spēles Latvijas valstsvienības sastāvā. 2001. un 2003. gadā spēlējis Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā. Seškārtējs Latvijas čempions "ASK/Brocēni" un BK "Ventspils" komandā. Vienmēr bijis aizsardzības balsts un gadu gaitā izpelnījies apzīmējumu "melnā darba darītājs". Jaunajā sezonā Vecais (Arņa iesauka) būs spēlējošais treneris BK "Rīga05".

Beidzot mūsu izlase parādīja savas īstās spējas. Tā bija spēle, kurā varēja redzēt visas Latvijas basketbola stiprās puses. Ja vēl veiksmei no trīspunktu līnijas būtu piesummējies klāt arī garo spēlētāju ieguldījums, ja centri būtu veiksmīgāk uzbrukuši no savām pozīcijām, tad šo spēli varētu uzskatīt pat par vienu no labākajām Latvijas izlases jauno laiku vēsturē.

Lai arī zaudēta, tā sagādāja ne mazums pozitīvu emociju visiem, kas skatījās, arī man to skaitā.

Iepriecināja, ka visiem atkal dega acis, visi kā viens bija gatavi cīņai. Bija redzams, ka spēlētāji pārdzīvoja pēc neveiksmīgām epizodēm un priecājās veiksmes brīžos. Varēja just, ka ir atgriezusies spēles garša.

Nedaudz varbūt arī pietrūka veiksmes, tomēr galvenokārt sabalansētības starp uzbrukumu no ārējās līnijas un groza apakšas. Spāņi tika pie ļoti daudziem soda metieniem [51 no 63], un domāju, ka šoreiz tas arī izšķīra spēles iznākumu.

Kā jau teicu komentārā pēc spēles ar Izraēlu, ir ļoti svarīgi, lai pirmos metienus izdodas iemest no brīvām pozīcijām, respektīvi, sajust spēli... Pret spāņiem tā arī notika, jo mūsu šā mača līderi [S.Valters, K.Valters, Janičenoks, Štelmahers] savus pirmos metienus spēja trāpīt mērķī un pēc tam to pašu varēja izdarīt arī no sarežģītākām pozīcijām.

Šī spēle bija tuvu tādai, kādu mēs gaidām no Latvijas izlases. Ceru, ka komanda nepazaudēs šo pozitīvo pavedienu un ar tādu pašu pašatdevi un degsmi acīs aizvadīs arī šīsdienas maču ar serbiem.

Serbija un Melnkalne ir cits pretinieks, tomēr Latvijas izlase nedrīkst mainīt savu spēles stilu. Tiklīdz mēs mēģinām pielāgoties kādai savādākai spēles manierei, tā ir problēmas. Latvija faktiski neprot spēlēt citādu basketbolu un visus panākumus ir guvusi tieši ātrā spēlē, daudz uzbrūkot no distances, un, ja vēl varētu panākt, ka lielāku ieguldījumu dod centra spēlētāji, tad pat ar serbiem viņu mājās ir pa spēkam nospēlēt kā līdzīgam ar līdzīgu.

Ceru, ka šodien būs laba spēle, būs arī veiksme un būs uzvara, turklāt ar dubultu vērtību, kas Latvijas izlasei garantēs vietu nākamajā kārtā.

Lai turnīra tabulā apsteigtu Izraēlu, Latvijas izlasei šodien jāuzvar Serbija un Melnkalne ar vismaz trīs punktu starpību. Ja Latvijas basketbolisti izcīnīs uzvaru ar vismaz 13 punktiem, tad D grupas noslēgumā apsteigs arī serbus un ieņems otro vietu. Ja Izraēla šodien uzvarēs Spāniju, tad Latvijai laukuma saimnieki ir jāapspēlē kaut ar viena punkta starpību.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu