Lietuvas uzvaru sērija turpinās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Lietuvas basketbola izlase sestdien Eiropas meistarsacīkšu otrajā grupas spēlē pārliecinoši apspēlēja Horvātiju un savu panākumu sēriju Vecā kontinenta finālturnīros pagarināja jau līdz astoņām uzvarām. Krievijas izlase negaidīti pārliecinoši guva virsroku pār olimpisko spēļu vicečempioniem itāļiem.

Pēc pirmās ceturtdaļas zaudējot pat ar 15:23, Lietuvas basketbolisti spēles turpinājumā dominēja mačā ar horvātiem, beigu beigās izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 85:67 un iekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Rezultatīvākais atkal bija Ramūns Šiškausks ar 18 punktiem. Vēl 16 uzvarai pievienoja Pasaules U-21 čempions Pauļus Jankūns, 12 - Sims Jasaitis, bet 11 punkti Darjusa Lavrinoviča rēķinā.

Ar diviem panākumiem Eiropas čempioni ieņem pirmo vietu B grupā un neatkarīgi no pēdējās spēlēs iznākuma jau ir nodrošinājuši uzvaru grupā un vietu ceturtdaļfinālā, jo vēlajā mačā Turcija šodien pagarinājumā ar 94:89 pieveica Bulgāriju.

A grupā Krievija ar negaidīti iespaidīgu rezultātu 87:61 sagrāva vienus no galvenajiem favorītiem Itālijas basketbolistus.

Labākie bija abi NBA rūdītie krievi - 16 punkti, desmit atlēkušās bumbas Andreja Kiriļenko kontā, bet ar 15 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Viktors Hrjapa.

15 punktus uzvarētāju labā guva arī Latvijas čempions Džons Roberts Holdens, un viņa kontā arī četras rezultatīvas piespēles.

Arī Krievijas izlase nodrošināja iekļūšanu nākamajā kārtā.

Vācija - Ukraina 84:58. 27 punkti Dirka Novicka kontā.

Par pārsteigumu C grupā parūpējās Slovēnija, kas izcīnīja savu otro uzvaru, ar 68:56 pārspējot par favorītiem uzskatītos grieķus, un nodrošināja vietu Eiropas meistarsacīkšu nākamajā kārtā.

Otrā C grupas spēlē Francija ar 79:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu. 23 punktus uzvarētāju labā guva Boriss Diavs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu