Novisada, 16. septembris: Latvija - Izraēla (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Eiropas basketbola meistarsacīkšu pirmajā spēlē piektdien Novisadā Latvijas izlases pretinieki būs Izraēlas basketbolisti, kas papildu kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē vakar pārspēja Ungārijas izlasi.

Vakar Novisadā Izraēlas izlase tikai spēles beigās panāca izšķirošo pārsvaru un beigu beigās rezultāta izteiksmē pieveica ungārus visai pārliecinoši ar 83:69.

Vēl trīs minūtes pirms spēles beigām Izraēlas izlases pārsvars bija tikai trīs punkti.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 18 punktiem bija Meirs Tapiro, pa 17 guva Tals Buršteins un Drors Hagags, bet 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Janiva Grīna rēķinā.

Ungārus no zaudējuma neglāba arī Roberta Guljāša 25 punkti un deviņas bumbas zem groziem.

Tā kā Izraēla ar 83:78 pirmdien uzvarēja arī Čehiju, tad kļuva par papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem un ieņēma pēdējo atlikušo vakanci Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā Serbijā un Melnkalnē.

Latviešiem ar Izraēlas izlasi pēdējā laikā darīšana iznāk diezgan bieži, un pēdējo trīs gadu laikā abas komandas savā starpā ir tikušās jau piecas reizes.

Lai arī pirmoreiz tas notika jau tālajā 1993. gadā Eiropas meistarsacīkstēs Vācijā un Latvija toreiz izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 101:84, īstā attiecību kārtošana sākās tikai pēc desmit gadiem.

Vispirms - 2003. gada Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā Zviedrijā Latvija grupu turnīra izšķirošajā spēlē piedzīvoja negaidītu un sāpīgu zaudējumu ar 75:91.

Saldum saldais revanšs sekoja jau 2005. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā, kad Ventspilī 2004. gada septembrī Latvija sagrāva izraēliešus ar 80:57.

Desmit dienas vēlāk izbraukumā mūsu komanda piedzīvoja zaudējumu tikai sīvā cīņā ar 77:79.

Nākamās divas tikšanās notika jau šāgada meistarsacīkšu sagatavošanās cikla pašā sākumā, kad jūlija nogalē Ventspilī abas komandas aizvadīja divas pārbaudes spēles un atkal neizšķirts. Pirmajā spēlē ar 81:75 uzvarēja Latvija, bet otrajā ar 70:73 pārāki bija viesi.

Līdz ar to trīs pēdējo gadu bilance ir labvēlīga dienvidniekiem - divas uzvaras Latvijai, trīs - Izraēlai.

Laiks līdzsvarot svaru kausus!

Latvijas izlases sastāvs:

Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants un Kaspars Cipruss.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu