Komanda kaujas gatavībā - dodiet pretinieku! (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas basketbola meistarsacīkstēm Latvijas izlase vakar izbraukumā līdzīgā cīņā zaudēja Krievijai. Jau šodien mūsu komanda izlido uz Novisadu, kur piektdien aizvadīs pirmo Eiropas meistarsacīkšu spēli ar papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem - Izraēlu vai Ungāriju.

Maskavas apgabala pilsētā Čehovā notikušajā spēlē Latvijas izlase prata atspēlēties no vairāk nekā 15 punktu deficīta, tomēr izšķirošajam izrāvienam resursu pietrūka.

80:83 - zaudējums pēdējā pārbaudes spēlē pret optimālajā sastāvā spēlējošo Krievijas izlasi, kas Eiropas meistarsacīkstēs spēlēs A grupā kopā ar Itāliju, Vāciju un Ukrainu.

Latvijas izlasē vadošās lomas spēlēja tie basketbolisti, kuriem tas būs jādara arī Serbijā un Melnkalnē, - Roberts Štelmahers, Armands Šķēle, Kristaps Janičenoks, Uvis Helmanis, Aigars Vītols un Mārtiņš Skirmants.

Pa ceturtdaļām - 14:30, 26:25, 29:16, 11:12.

Latvijas izlases pārbaudes spēļu bilance - 11 uzvaras un 3 zaudējumi. Uzvaras - pār Itāliju, Grieķiju, Horvātiju, Izraēlu, 3x Zviedriju, Igauniju, Īriju, 2x UNICS), zaudējumi - Izraēlai, Lietuvai, Krievijai.

Pret Krieviju pa 13 punktiem Latvijas izlases labā guva Janičenoks (2p 5/6!, 3p 1/1) un Šķēle (2p 5/8), kura kontā arī četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas. 12 punkti (2p 3/6, 3p 1/6), deviņas atlēkušās bumbas - Helmaņa rēķinā, bet komandas kapteinis un saspēles vadītājs Štelmahers izcēlās ar desmit punktiem (2p 3/4, 3p 0/4, sm 4/5), piecām bumbām zem groziem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Roberts Štelmahers - bumba drošās rokās.
Roberts Štelmahers - bumba drošās rokās. Foto: AFI

Štelmahers no mūsu komandas spēlētājiem laukumā pavadīja vislielāko spēles laiku - 31 minūti.

No centra spēlētājiem lielāko ieguldījumu šoreiz deva Skirmants, kurš gan spēlēja apaļas 30 minūtes - astoņi punkti (2p 4/8) un septiņas atlēkušās bumbas.

Raitis Grafs laukumā bija uz pusi mazāk, toties guva sešus punktus (2p 2/3), bet Kaspars Cipruss piecu minūšu laikā paspēja realizēt tikai vienu soda metienu.

Rezultatīvākais Krievijas izlasē ar 15 punktiem bija Vitālijs Fridzons, 14 guva Viktors Hrjapa, bet NBA zvaigznes Andreja Kiriļenko rēķinā - desmit punkti, 11 atlēkušās bumbas un astoņas (!) pārtvertas piespēles.

Tomēr viņa precizitāte bija tālu no vēlamās - 3p 0/3, sm 4/11...

Andrejs Kiriļenko
Andrejs Kiriļenko Foto: FIBA.com

Bijušais "ASK Brocēni/LMT" komandas spēlētājs un Latvijas čempions Džons Roberts Holdens, kurš ir kļuvis par pirmo naturalizēto ārzemnieku, kas pārstāv Krieviju kādā no šīs valsts nacionālajām izlasēm, pret Latviju spēlēja 29 minūtes, guva 13 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Pa deviņiem punktiem mājinieku labā guva Sergejs Moņa un Zahars Pašutins.

Latvijas izlase pret slaidajiem krieviem labi cīnījās zem groziem. Atlēkušās bumbas - 33 pret 37, taču nopelnīja divreiz vairāk personisko piezīmju (29 pret 15), ko gan daļēji varētu skaidrot ar vietējo tiesnešu pretimnākšanu laukuma saimniekiem.

Tajā pašā laikā krievi patiešām bija izmanīgāki, jo 29 (!!) reizes pārtvēra latviešu piespēles, kamēr viesi "tikai" 14.

Kļūdas - 9 pret 10.

Latvija - 2p 26/45 (57,8%), 3p 6/21 (28,6%), sm 10/16 (62,5%); Krievija - 2p 17/35 (48,6%), 3p 9/24 (37,5%), sm 22/39 (56,4%).

Latvijas izlasē vēl spēlēja un punktus guva: Vītols 9 p. (2p 3/5), Timermanis 8 p., K.Valters 0 p.+ 1 piesp. (11 min.), S.Valters 0 p., Blūms laukumā neizgāja.

Foto: AFI

Rītvakar Latvijas izlase uzzinās savus pretiniekus pirmajā Eiropas meistarsacīkšu spēlē 16. septembrī, un tie būs papildu kvalifikācijas turnīra pēdējās spēles uzvarētāji - Izraēla vai Ungārija. Gan vienas, gan otras izlases kontā jau ir uzvara pār Čehijas basketbolistiem, kas līdz ar to ir zaudējuši iespēju kvalificēties finālturnīram.

Latvijas izlases sastāvs:

Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants un Kaspars Cipruss.

Krievijas izlases sastāvs:

Andrejs Kiriļenko, Džons Roberts Holdens, Viktors Hrjapa, Sergejs Moņa, Zahars Pašutins, Nikolajs Savrasenko, Fjodors Ļihoļitovs, Pjotrs Samoiļenko, Vitālijs Fridzons, Ņikita Morgunovs, Antons Pankrašovs, Andrejs Ivanovs.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu