Ungāri sper soli tuvāk Latvijai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas basketbola meistarsacīkšu papildu kvalifikācijas turnīrā otrās kārtas pirmajā spēlē vakar Novisadā Ungārija sīvā cīņā guva virsroku pār Čehiju un ir soļa attālumā no iekļūšanas starp kontinenta 16 labākajām izlasēm. Trīs komandu miniturnīra uzvarētāji būs Latvijas izlases pirmie pretinieki Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā.

2,11 metrus garajam uzbrucējam Martonam Baderam gūstot 21 punktu un izcīnot 11 atlēkušās bumbas, Ungārijas basketbolisti izturēja čehu ofensīvu pēdējā ceturtdaļā un uzvarēja ar 84:79.

15 punktus uzvarētāju labā guva Ištvans Nemets, 13 iemeta bijušais NBA spēlētājs Kornels Davids, bet 12 punkti - Latvijā labi zināmā ungāru milža Roberta Guljāša kontā.

Čehijas izlasē rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Jirži Velšs, bet 15 punkti Pera Bendas rēķinā.

Šovakar savā starpā sacentīsies Izraēla un Čehija, bet rīt ungāri tiksies ar izraēliešiem. Tas, kura komanda kvalificēsies finālturnīram un Eiropas meistarsacīkšu pirmajā spēlē jau šopiektdien spēlēs ar Latviju, izšķirsies tikai šā mikroturnīra pēdējā spēlē.

Uzvarētājs paliks turpat Novisadā, kur D grupā bez Latvijas vēl sacentīsies ar mājiniekiem serbiem un Spānijas basketbolistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu