Fani izspiež biļetes uz hokeju, organizatori nokļūst VID aizdomās (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc ieilgušā biļešu konflikta starp 2006. gada pasaules hokeja čempionāta rīkotājiem un fanu klubiem vakar sacīkšu organizatori dedzīgākajiem atbalstītājiem piedāvāja iegādāties 220 biļetes uz katru spēli. Taču neorganizētība biļešu tirdzniecībā radījusi arī citas neskaidrības, jo čempionāta rīkotāji nokļuvuši aizdomās par izvairīšanos no nodokļiem.

Radio SWH rīcībā nonākušie biļešu tirdzniecības čeki vieš aizdomas, ka meistarsacīkšu rīkotāji par ieejas kartēm valstij nemaksā pievienotās vērtības nodokli (PVN). PVN likuma 6. panta 12. daļa nosaka, ka ieejas maksai sporta pasākumos piemērojama piecu procentu nodokļu likme. Gan pašai likmei, gan nodoklim naudas izteiksmē jābūt norādītam uz maksājuma čeka, savukārt SWH rīcībā ir čeki, kur kā PVN likme norādīta apaļa nulle, tātad valstij nodokļos netiek maksāts ne santīma. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Grīnberga radio sacīja, ka pasaules hokeja čempionāta rīkošanas izpilddirekcija ir tāds pats nodokļu maksātājs kā visi citi un atlaides tai nav dotas. "Ir informācija, ka viņi ir vērsušies Finanšu ministrijā ar lūgumu saņemt kādus atvieglojumus, bet tie viņiem nav piemēroti," norādīja VID pārstāve.

Kirovs Lipmans noliedz, ka izpilddirekcija jebkādā veidā būtu saistīta ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas – par to esot bijis jārūpējas SIA Biļešu serviss, kuri atbild par biļešu izplatīšanu. Savukārt Biļešu servisa direktors Rinalds Muižnieks norādīja, ka atbildīgs par nodokļu nomaksu ir ienākumu guvējs, proti, čempionāta rīkošanas izpilddirekcija: "Mēs tikai tirgojam biļetes un iekasējam naudu, nodokļus maksā tas, kurš šo naudu pēc tam saņem".

Izpilddirekcijas vadība – Guntis Ulmanis un Kirovs Lipmans, vakar tikās ar fanu klubu Namejs, Sarauj, Latvija! un Latvijas fanu organizācija pārstāvjiem, kā arī ar tūrisma firmu Impro ceļojumi. Nameja līdzpriekšsēdētājs Agris Skujevskis pauda sašutumu par čempionāta rīkotāju vienaldzīgo attieksmi pret faniem, uzsverot fanu nozīmi čempionāta rīkošanā Latvijā, jo "pirmo akmeni ielika fani, nevis Merks". Uz emocijām bagāto A. Skujevska runu epitetiem krāšņus teikumus fanu organizācijām veltīja K. Lipmans, uzsvērot, ka nekad nav vērsies pret līdzjutējiem un piedāvājot fanu organizācijām vienā sektorā iegādāties 220 biļetes uz katru priekšsacīkšu spēli, uz nākamajiem Latvijas mačiem solot faniem piešķirt vairāk biļešu. A. Skujevskis lūdza papildus piešķirt vēl 80 stāvvietas uz katru spēli, jo daudzi fani nespējot iegādāties dārgākas biļetes par pieciem latiem. K. Lipmans atbildēja: "Es jau par šīm divsimt biļetēm dabūšu pa galvu, jo kādam citam būs jāatsaka." Mierinot fanus, K. Lipmans piebilda, ka cerēt viņi var.

Pēc saņemtajiem solījumiem klubi vienojās par biļešu sadali – 80 biļetes saņems klubs Namejs kā vecākā fanu kustība, pārējie trīs uzņēmumi saņems pa 40 biļetēm.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu