Konflikta nav. Bagatskis paliek «Ķeizarmežā»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ainars Bagatskis padzīts no BJBK "Ķeizarmežs", jo esot gandrīz vai uzdāvinājis Trevīzo "Benetton" klubam jauno basketbolistu Ernestu Kalvi, bet varbūt arī nevis uzdāvinājis, bet gan pats iedzīvojies no šāda darījuma...

Tāda bauma, dažādos veidos pasniegta, pirmdien paklīda pa basketbola aprindām. Tā izrādījās tikai bauma, kaut gan Kalves pāreja uz vienu no spēcīgākajiem Itālijas un Eiropas basketbola klubiem līdz galam vēl nav nokārtota.

"Tas nav konflikts, tās ir nelielas domstarpības, kuru niansēs tagad negribu iedziļināties," teica Ainars Bagatskis. "Lai lieta atrisinās līdz galam, un tad par to runāsim. Ja vien būs iegansts runāt..."

Tā vien šķiet, ka šādu darījumu pieredzes trūkuma dēļ Bagatskis — tieši ar viņa starpniecību Ernests Kalve nokļuva Trevīzo klubā — piekrita pirmajiem nosacījumiem, ko izvirzīja "Benetton". Līgums parakstīts uz sešiem gadiem, taču ne BJBS "Ķeizarmežs", ne Bagatskis kā starpnieks (aģents), ne pats Kalve nebūt neieguva no šā līguma to, ko varētu iegūt. Piemēram, basketbola skolai par talantīgo spēlētāju pienākas tikai 10 000 eiro, kas tamlīdzīgā gadījumā ir smieklīga summa (ņemot vērā, kāda šādos gadījumos ir "Benetton" stratēģija un kāda ir šā kluba rocība). Jā, ir liels procents no Kalves nākamā līguma (piemēram, ja viņš tiek NBA draftā un iekļūst kādā NBA klubā), taču, lai "Ķeizarmežs" no tā patiešām kaut ko būtiski iegūtu, Trevīzo klubam jāpārdod Kalvis par miljonu. Konflikta nav ne starp Bagatski un "Ķeizarmežu", ne otrādi, konflikta nav arī starp "Benetton" un "Ķeizarmežu" — pašreiz vienkārši rit normālas sarunas, lai mainītu dažus līguma punktus, un praktiski ir panākts, ka visiem būs lielākas naudas summas jau tagad, bet mazāks procents no nākamā Kalves līguma.

Galvenais, ka šajā situācijā necieš pats spēlētājs, kurš jau atrodas Itālijā un sava jaunā kluba vadībā gatavojas jaunajai sezonai. Jācer, ka par šo lietu patiešām vairs nebūs iegansta runāt, bet visām tajā iesaistītajām personām tā būs laba skola un vērtīga pieredze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu