Madars Apse pārdomās par Mystic Sk8 Cup un ne tikai (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau 12 gadus pēc kārtas Čehijas galvaspilsētā Prāgā notika pasaules mēroga skeitborda sacensības - Mystic Sk8 Cup. 8.-10. jūlijā Mystic sk8parkā bija savākušies braucēji no 26 valstīm. Sacensības notika streetstyle, vert ramp un best trick kategorijā. Mystic Sk8 Cup kopējais balvu fonds bija 30 000 USD.

Kopš pagājušā gada notiek arī pirmskvalifikācija Eiropas braucēju vidū. Šogad arī Madars Apse (éS, Element, Nixon, Destructo) piedalījās sacensībās. Lūk, ko stāsta Madars Apse par Mystic Sk8 Cup un par visu braucienu kopumā: Kā katru gadu, Prāgā notiek Mystic Sk8 Cup. Šī jau bija 12. reize. Es uz turieni aizbraucu ar Maksimu, bet tur jau bija aptuveni kādi 10 latvieši. Mūsu mērķis bija pask8ot un pafilmēt dažus labus trikus jaunajam Latvijas sk8video "Fresh Fruits". Mēs izlidojām no Rīgas 6.jūlijā, tā bija 3diena. Prāgā jau bijām ap pl. 17. Pirmais, ko darījām, - braucām uz hostel Elf (iesaku, ļoti lēts un labs). Braucot uz turieni, es pamanīju trepes, kuras ved uz pasaulslaveno sk8spotu - Stalina parku. Manā galvā vienīgais mērķis bija ātrāk tur tikt. Viss bija labi un pat uzspējām uzfilmēt divus trikus. Kopumā sanāca pask8ot ap 2 h. Nākamajā dienā mums bija ieplānots sk8ot Mystic sk8parkā. Es pakačāju savu ranu, Maks mazliet iečiloja, un satikām krievu draugus - diena izdevās laba.

Bija pienākusi 5diena - mana sacensību diena. Tā bija diena, kad sākās kvalificēšanās Eiropas sk8eriem. Sacensības norisinājās Jam Session veidā. Visi sk8eri sadalīti pa sešiem katrā grupā. Katrs brauc 45 sek., un tad visi triec, kā vien māk. Man braucienā nesanāca divi triki, bet jam session laikā viss gāja kā pa sviestu. Beigu beigās es savā grupā paliku pirmais un biju kvalificējies tālāk. Mēs ar Maksimu izdomājām, ka šī diena DERĒS. Gulēt aiziet nevarēju, bet padziedāju dziesmas un aizmigu. Nākamajā dienā mēs ar Maksu pašķīrāmies. Es gāju us Mysticu, viņš - uz Stalinu. Šoreiz gan bija klasiskie divi braucieni. Ņēma labāko. Pirmais man ne īpaši sanāca, bet otrais DERĒS. Paliku es piecdesmitais, bet finālos nāca vēl četri sk8eri klāt un paliku 54. Šis ir mans labākais rezultāts šāda līmeņa sačos. Apsteidzu tādus sk8erus kā Aaron Suski, Ali Boulala, Arto Saari, Flo Marfaig, Eero Anttila, Harri Pupponen, Tom Penny. Šī diena arī DERĒJA.

Ar Maksi satikāmies hostelī. Viņam arī bija gājis labi. Šoreiz gan mani nelika mierā bezmiegs. Es visu laiku sapņoju par vienu triku, līdz izlēmu, ka nākamajā dienā jāceļas pl. 7 un jāuztaisa. Tā arī darījām, un es triku uztaisīju. Diena jau tad DERĒJA. Gājām skatīties sačus. Lija nenormāli, sačus pat gribēja atcelt, bet viss tomēr beidzās labi. Vinnēja Bastiens, otrais bija kāds septiņpadsmitgadīgs brazīlis, un trešais - Austen Seaholm. Bija laiks best trikam, es arī tur pa vidu pamaisījos un pamaisījos tā labi. Uztaisīju nollie backside heelflip pāri piramīdai. Nākamajā dienā gājām uz Stalina parku. Maksims mazliet pafilmēja Gunchu, un tad jau atkal sāka līt. Tad es, Maks, Stabulnieks (Jānis Krišjānis), Rudzītis (Rūdolfs Henčels) gājām uz Mystic sk8parku. Stabulnieks nokrita - gandrīz pat izlauza pirkstu, nokritu arī es... Rūdolfs gan nenokrita un turklāt arī uztaisīja pāris trikus priekš video, un gājām mājās. Nākamājā dienā pafilmējāmies, paēdām saldējumus, es gan dēļ viena trika izpsihojos... Vēlāk jau mēs ar Maksu lidojām mājās, bet pārējie vēl palika. Ceru, ka viņiem tur nelīst lietus. Brauciens bija izdevies un DERĒS!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu