Prezidentes kundze - Latvijas olimpiskā cerība

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nule ir noslēgusies reģistrācija olimpiskās lāpas stafetei pirms Turīnas Ziemas olimpiskajām spēlēm 2006. gadā, un izrādās, ka starp 139 kandidātiem ir minēta arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Bez Latvijas Valsts prezidentes kā atbilstoša lāpnese ir nosaukta arī realitātes šova „Džungļu zvaigzne” uzvarētāja Dagmāra Legante, kā arī virkne Latvijā un ārpus tās robežām pazīstamu sportistu - Artūrs Irbe, Kristers Serģis, Kārlis Skrastiņš, Māris Verpakovskis, Uļjana Semjonova, Aigars Fadejevs, Andris Biedriņš, Raimonds Bergmanis, Vadims Vasiļevskis un Viktors Ščerbatihs.

Otro reizi valsts pastāvēšanas vēsturē diviem Latvijas pārstāvjiem tiek dota iespēja piedalīties olimpiskās lāpas stafetē un nest olimpisko lāpu pirms 2006. gada Turīnas olimpiskajām spēlēm. Stafetē piedalīsies lāpneši no visām pasaules valstīm, un Latvijā tāpat kā vēl citās 44 valstīs lāpnešu atlasi atbalsta un organizē starptautiskā tehnoloģiju kompānija „Samsung Electronics”.

Lāpnešiem olimpiskā lāpa būs jānes cauri visai Itālijai no Romas līdz Turīnai, kopumā veicot vairāk nekā 11 000 kilometru. Olimpiskās lāpas stafetes mērķis ir vairot interesi par ziemas olimpiskajām spēlēm un popularizēt olimpiskās vērtības – mieru un draudzību.

„Samsung Electronics” ir jau ilggadēja olimpisko spēļu partnere. Šī starptautiskā tehnoloģiju kompānija sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju izveidos speciālu olimpiskās lāpas nesēju atlases komisiju, kas izvēlēsies divus atbilstošākos skrējējus, kuri pārstāvēs Latviju prestižajā olimpiskās lāpas stafetē.

Ikvienam bija iespēja pieteikt, viņaprāt, atbilstošāko kandidātu, jo viens no lāpnešiem tiks izvēlēts no Latvijas iedzīvotāju vidus. Vienam no cilvēkiem, kuri iesūtījuši olimpisko lāpnešu konkursa uzvarētāja pieteikumu, būs iespēja doties līdzi uzvarētājam un vērot olimpiskās lāpas stafeti klātienē.

No iedzīvotāju vidus lāpnesis tiks izvēlēts četros posmos. Pirmajā posmā no iesūtītajām esejām komisija izvēlēsies 20 labāko eseju autorus, kuri piedalīsies nākamajā konkursa atlases kārtā.

Otrs kandidāts tiks izvēlēts no Latvijas Olimpiskās vienības C sastāva ziemas sporta veidu sportistiem, kuri varētu pārstāvēt Latviju 2010. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā (Kanādā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu