Detroitas aizsardzība ar uzbrukuma iešprici

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šorīt agri pēc Latvijas laika Nacionālās basketbola asociācijas trešajā finālspēlē Detroitas "Pistons" savā laukumā pārspēja Sanantonio "Spurs" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-2. Arī divas nākamās spēles notiks Detroitā.

Ciešos aizsardzības žņaugos iegrožojot abus pirmo divu spēļu varoņus Emanuelu Žinobilī un daļēji arī Timu Dankanu, pagājušā gada čempioni parādīja sīkstu raksturu aizsardzībā un potenciālu uzbrukumā - ar 96:79 izcīnot pirmo uzvaru finālā.

Viss vēl var būt, viss vēl var mainīties, ja "Pistons" 100% izmantos sava laukuma priekšrocības un uzvarēs arī abos nākamajos mačos.

Ričards Hamiltons izslīd Tima Dankana (pirmais no kreisās) tvērienam.
Ričards Hamiltons izslīd Tima Dankana (pirmais no kreisās) tvērienam. Foto: AFI

24 punktus uzvarētāju labā guva Ričards Hamiltons (no spēles 11/23), un vēl 20 pievienoja pagājušā gada "play off" MVP Čonsijs Bilaps, kurš realizēja trīs tālmetienus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Bens un Rašīds Volesi "kapāja" aizsardzībā, kur pa diviem izcīnīja 18 atlēkušās bumbas. 11 no tām Bena kontā, kurš piecreiz pamanījās nobloķēt pretinieku metienus un guva arī 15 punktus.

Pirmajā spēles ceturtdaļā turpinājās iepriekšējo divu "rendez-vous" scenārijs, jo viesi to uzvarēja ar 27:21. Tomēr vairāk šķērdēt iniciatīvu Detroitas "darba zirgi" nevēlējās. Pacietīgi "krampējot" viesus aizsardzībā, "Pistons" lēni, bet noteikti svaru kausus nosvēra savā pusē.

Vēl gan otrā puslaika vidū "Spurs" uz mirkli izrāvās vadībā ar 56:54, taču no šā brīža laukumā dominēja sarkanbaltzilie. Pat reperis Eminems ar šādā krāsu kombinācijā ražotu dvieli "jauca gaisu" aiz Sanantonio rezervistu soliņa - prieki motoru pilsētā!

Argentīnietis Žinobilī, kurš pirmajā un otrajā spēlē kopā guva 53 punktus, šoreiz no spēles grozā trāpīja tikai trīs metienus un finišēja ar nožēlojamiem septiņiem (!) punktiem, turklāt agresīvās aizsardzības rezultātā - ar nobrāztu celi un izgrieztu potīti.

Tims Dankans&Spurs - nobloķēti.
Tims Dankans&Spurs - nobloķēti. Foto: AFI

Dankans guva 14 punktus un daļēji savu plānu it kā izpildīja - desmit atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas un viens bloks. Tomēr tie ne tuvu nav tie skaitļi,ar kādiem viņš parasti ir izcēlies izšķirīgās spēlēs.

Šoreiz rezultatīvākais Sanantonio komandā bija Tonijs Pārkers ar 21 punktu.

Sērijas ceturtā spēle notiks ceturtdien turpat Detroitā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu