Rīga 2006: Latvija pret pasaules čempioniem (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

2006. gada pasaules hokeja čempionāta atklāšanas spēlē Rīgā Latvijas izlase 5. maijā tiksies ar pasaules čempioniem Čehijas hokejistiem.

Tas kļuva zināms nedēļas nogalē, kad Starptautiskā hokeja federācija apstiprināja pasaules čempionāta spēļu kalendāru.

Ja viss notiks, kā iecerēts, tad 2006. gada pasaules hokeja čempionāts pirmoreiz notiks Latvijā un kļūs par augstākā līmeņa sporta turnīru, kāds jebkad noticis Latvijā un visā Baltijā.

Sacensību pirmajā dienā Rīgā notiks četras spēles.

Pulkst. 16.15 pasaules čempionāta pirmajā spēlē "Skonto" hallē ASV izlase tiksies ar Norvēģiju, bet stundu vēlāk uz daudzfunkcionālās halles "Arena Rīga" ledus izies Somijas un Slovēnijas izlase.

2005. gada pasaules čempioni - Čehijas izlase.
2005. gada pasaules čempioni - Čehijas izlase. Foto: AFI

Savukārt vakara spēlēs plkst. 20.15 "Skonto" hallē Dānija cīnīsies ar Kanādu, bet plkst. 21.15 daudzfunkcionālajā hallē atklāšanas mačā Latvija uzņems Čehiju.

Pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē 7. maijā Latvija tiksies ar Slovēnijas valstsvienību, bet 9.maijā - ar Somiju.

Pasaules čempionātā, kas risināsies līdz 21. maijam, B apakšgrupā būs Zviedrija, Šveice, Ukraina un Itālija, C apakšgrupā - Slovākija, Krievija, Baltkrievija un Kazahstāna, bet D apakšgrupā - Kanāda, ASV, Dānija un Norvēģija.

2006. gada pasaules čempionātā katrā apakšgrupā komandas noskaidros trīs labākās, kas iekļūs grupu turnīra nākamajā kārtā, bet ceturtās vietas ieņēmušās vienības cīnīsies par palikšanu pasaules spēcīgāko izlašu vidū.

Nākamajā kārtā tikušās izlases tiks sadalītas divās apakšgrupās - katrā sešas komandas. No katras apakšgrupas četras labākās, sākot ar ceturtdaļfinālu, izslēgšanas jeb "play off" mačos noskaidros čempionāta uzvarētāju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu