Skontieši briest hokejam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja vakar atbalstīja līdzekļu piešķiršanu pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās otrās halles infrastruktūrai. Tikmēr šīs halles pārbūvētāji skontieši sola – viss būs labi, halle būs gatava laikā.

Pilsētas attīstības komiteja atbalstījusi 234 000 latu piešķiršanu no Pilsētas attīstības fonda treniņu ledus halles infrastruktūras (katlumājas rekonstrukcijas, jaunas transformatoru stacijas KTP un metāla žoga) izbūves vajadzībām, Neatkarīgo informēja domes sabiedrisko attiecību speciālists Viktors Daugmalis. Šī summa netiks izsniegta SIA Stadions, jo dome nevar sponsorēt privātuzņēmumu, bet gan pārskaitīta Pilsētas attīstības departamentam, kas arī nodarbosies ar visu tālāko iepirkuma procedūru organizēšanu.

Papildu līdzekļi skontiešu paspārnē esošajam Stadionam vajadzīgi, lai pārbūvētajai hallei un treniņa ledus laukumam nodrošinātu siltumu un energoapgādi. Tāpat plānots norobežot Skonto teritoriju ar pastāvīgu žogu.

Neatkarīgā jau vēstīja, ka pasaules hokeja čempionāta vajadzībām nepieciešamās mazās halles īpašnieki SIA Stadions parakstījuši līgumu ar projektētājiem no SIA Nams un ģenerāluzņēmējiem Skonto būve par transformācijas darbu gaitu. Pārveidotajās Skonto halles tribīnēs būs vieta aptuveni 6700 skatītājiem. Gar E. Melngaiļa ielu tiks atvēlēta vieta presei, savukārt laukums pie tām un arī pati iela – televīzijas tehnikas vajadzībām. Teritorija gar Strēlnieku ielu tiks atvēlēta skatītājiem – ieejām, suvenīru un atribūtikas tirgotavām un tamlīdzīgi. Halles pārveidošanas gaitā tiks izbūvētas desmit hokejistiem paredzētās ģērbtuves telpās zem tribīnēm Hanzas ielas pusē. Hanzas ielas pusē būs telpas delegācijām, VIP personām un sponsoriem. Starp Hanzas ielu, tribīnēm un ģērbtuvēm taps jauns objekts, ko pēc čempionāta beigām paredzēts izmantot autostāvvietu vajadzībām. Būvdarbi izmaksās 2,34 miljonus latu.

Kā Neatkarīgajai pastāstīja SIA Stadions valdes loceklis Guntars Indriksons, aizvakar uzņēmuma pārstāvjiem bijušas pārrunas ar Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) delegāciju, kas palikusi apmierināta ar redzēto. Praktiski pabeigts darbs pie preses centra izveides un atlicis tikai pievilkt tam komunikācijas, taču tas jau ir IIHF pārziņā.

Paveikta arī ģeoloģiskā izpēte, lai varētu sākties tribīņu būvniecība. Tā gan notiks jūlijā, lai šie būvdarbi netraucētu dziesmu svētku norisei, un otrādi. Svētki beigsies 3. jūlijā, un vēl pēc nedēļas plānots sākt būvēt tribīnes. G. Indriksons uzsvēra, ka halles transformācija netraucēs arī futboļa spēļu norisi, jo to laikā būvdarbi tiks apturēti. "Laika mums pietiek," apgalvoja G. Indriksons.

Satraucošas bija vēstis no Austrijas, kur pasaules hokeja čempionāta laikā bija lielas sūdzības par ledus kvalitāti. Latvijā čempionāts notiks pat vēl mazliet vēlāk, tātad āra gaisa temperatūra prognozējama augstāka. Arī Skonto halles jumta segums vieš bažas, ka ledus varētu kust.

G. Indriksons šīs bažas noraidīja kā pilnīgi nepamatotas: kompānijas pārstāvji bijuši Vīnē, izvērtējuši austriešu kļūdas, un pie mums tās neatkārtosies. Izrādās, austriešiem bijusi pasen būvēta halle, turklāt laukuma apmales bijušas pārāk lielas, un tas arī veicinājis siltumatdevi. Ņemot vērā Vīnes kļūdas, Stadions nolēmis izvirzīt stingrākas prasības hallei nepieciešamā aprīkojuma piegādātājiem. Plānots, ka pirmdien sāksies sarunu procedūras ar potenciālajiem partneriem: to starpā ir gan kompānijas, kas lējušas ledu Bāzelē, gan šogad austriešus izglābušie uzņēmēji. Kā informē Stadiona valdes loceklis, jūnija vidū tiks noslēgts līgums par apmaļu, saldēšanas iekārtu, ledus mašīnu, ventilācijas iekārtu un tablo piegādi.

G. Indriksons apliecināja, ka problēmu ar Skonto halles pielāgošanu hokeja vajadzībām nebūs. Ledus gan tiks liets tikai martā, taču to var sagatavot 2–3 nedēļu laikā, tā solījuši iekārtu piegādātāji. Turklāt vēl martā un aprīļa sākumā Rīgā plānots rīkot pasaules hokeja čempionātu U-18 vecuma grupā, tātad paliks rezervē vairākas nedēļas, kuru laikā var novērst iespējamās kļūmes ledus laukuma sagatavošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu