"Bensons Honda Racing" uzvar Latvijas čempionāta pirmajā posmā (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts (V4 Motors)

Biķernieku trasē 7. un 8. maijā norisinājās NEZ Čempionāta, Baltijas čempionāta un Latvijas autošosejas čempionāta pirmais posms. Autošosejas komanda "Bensons Honda Racing" izcīnīja uzvaru Latvijas čempionāta komandu ieskaitē.

Prestižajā B2000 klasē tāpat kā kvalifikācijas braucienos, arī sacensību braucienos bija vērojams nopietns latviešu sportistu pārspēks – abos sacensību braucienos nepārspējami ātrs bija "Bensons Honda Racing" pilota Ģirta Krūzmaņa un viņa "Honda Civic Type-R" tandēms. Tikpat stabils bija otrās vietas ieguvēja Jāņa Horelika sniegums. Toties pārsteigumu skatītājiem sagādāja autošosejas un B2000 klases debitants Juris Sprūde, kurš pirmajā braucienā, pateicoties Egidijus Dapša auto tehniskajām problēmām, izcīnīja trešo vietu, bet otrajā braucienā tikai pāris apļus pirms finiša piekāpās pieredzējušākajam igaunim Margusam Pihlakam un finišēja ceturtais gan braucienā, gan abu braucienu summā. Ne tik veiksmīga šī sacensību nedēļas nogale padevās sportistam, kurš pēc gada pārtraukuma ir atgriezies autošosejas sacensībās, Jānim Ankravam. Pirmajā braucienā viņš finišēja 5. vietā, bet otrajā braucienā Biķernieku mototrases "Raganu katlā" viņu pievīla vēl darba temperatūru nesasniegušās auto riepas, un viņš atdūrās pret trases nožogojumu. Toties lietuviešu Nerija Dagiļa un Egidija Dapša tehniskās problēmas Jānim Ankravam ļāva izcīnīt piekto vietu abu braucienu summā.

Baltic GT klasē nepārspējams bija soms Kalle Sarlins ar savu "Ford Escort Cosworth". Ar 2. vietu pirmajā braucienā un 3. vietu otrajā abu braucienu summā lietuvietim Mindaugam Dainauskam ar "Chrysler/Dodge Stratus" izdevās apsteigt citu lietuvieti Alfrēdu Kudlu ar "Porsche GT3". Tas droši vien nebūtu noticis, ja vien Kudla 1. braucienā netiktu sodīts ar "Stop & Go" par pāragru startu. Ceturto vietu abu braucienu summā izcīnīja Latvijas čempionāta dalībnieks, "Adampolis - Oktanas" komandas pilots Nemuns Dagilis ar otru "Porsche GT3", kurš pēc pirmā posma ir līderis Baltic GT klasē Latvijas čempionātā. Izcīnot 7. vietu pirmajā braucienā un 5. vietu otrajā, piekto vietu abu braucienu summā un 2. vietu Latvijas čempionātā Baltic GT klasē izcīnīja "Bensons Honda Racing" pilots Oskars Laivenieks.

Vislielāko pārsteigumu un ažiotāžu trasē radīja Oskara komandas biedrs Arvis Zārbergs. Pēc pirmā brauciena starta Arvis Zārbergs ar daudz vājāko "Honda Challenge" "Honda Civic Type-R" automašīnu no astotās starta vietas nokļuva starp līderiem. Pirmajā aplī izejā uz mototrasi līkuma iekšmalu bija ieņēmis Mindaugs Dainausks, tam blakus turējās Arvis Zārbergs, bet Arvja apdzītais Aivis Ohtla ar savu Super 2000 klases "Honda Accord" izdomāja līkumā ieiet blakus Arvim trešais, bet viņam pietrūka vietas un viņš atdūrās drošības valnī. Vēlāk par šo incidentu Aivis Ohtla vainoja Arvi Zārbergu, bet, izskatot šo incidentu, sacensību komisāru žūrija Arvja vainu nesaskatīja. Otrs Super 2000 klases sportists, kurš Aivja Ohtlas avārijas brīdī atradās aiz Arvja Zārberga, neoficiāli komentēja, ka jaunais talants Arvis esot malacis un turējis savu trajektoriju, bet Aivis esot mēģinājis veikt neiespējamu manevru. Attiecīgi pirmā brauciena finišu Arvis Zārbergs sasniedza sestais Baltic GT klasē.

Otro braucienu Arvis Zārbergs sāka tikpat veiksmīgi, bet sacensību otrajā aplī slodzi neizturēja uz Arvja "Honda Civic Type-R" automašīnas uzstādītais sporta amortizators, kurš, iespējams, bijis brāķis. Šā defekta dēļ Arvja automašīna nobrauca no trases un tajā vairs neatgriezās. Šī izstāšanās Arvim Zārbergam laupīja iespēju izcīnīt labu vietu abu braucienu summā, un nācās samierināties ar 10. vietu sacensībās un 6.vietu Latvijas čempionāta 1. posmā.

Pašreiz Latvijas autošosejas čempionāta komandu ieskaitē sacenšas četras komandas, kuru līdere pēc 1. posma ar 86 punktiem ir "Bensons Honda Racing" – Ģirts Krūzmanis, Oskars Laivenieks, Arvis Zārbergs. 2. vietu ar 70 punktiem ieņem lietuviešu komanda "Adampolis - Oktanas" – Vids Čebatavičius, Nemuns Dagilis. 3. vietā ar 54 punktiem ir "JH Motorsports/Ankravs" – Jānis Ankravs, Jānis Horeliks. 4. vietā ar 52 punktiem ir "Permalat Racing" – Vadims Vihņēvičs, Artūrs Zantmanis.

Citu klašu TOP3: Super 1600 klasē abu braucienu summā uzvarēja Mindaugs Nelibšis, 2. vietā atstājot Madi Kasemetu, bet 3.vietā Pauliu Macevičiu. Formula Baltic abu braucienu summā uzvarēja Tepo Suvanto, kurš 2.vietā atstāja Tomasu Kallasmā, bet trešajā Jegoru Popovu. Ceturtajā vietā Formula Baltic klasē palika pagājušā gada vicečempions un pirmā brauciena uzvarētājs, jo 2. braucienā piedzīvoja avāriju ar Ramuns Čapkausks. Nacionālajā klasē uzvarētāja laurus plūca Edgars Vītols, kurš apsteidza 2. vietas ieguvēju Vadimu Vihņēviču un 3. vietas ieguvēju Jāni Kārkliņu.

Latvijas autošosejas 2.posms notiks 6. un 7. augustā Pērnavā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu