LBS Padome: basketbola halles projekta vilcināšana ilustrē sporta pārvaldības problēmu Latvijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: basket.lv

Nepamatota kavēšanās spert nākamos soļus, lai realizētu Latvijas Basketbola savienības (LBS) basketbola halles projektu uz Rīgas domes rezervētā zemesgabala, ilgtermiņā nopietni apdraud Latvijas basketbola attīstības iespējas un izgaismo nopietnas problēmas sporta nozares pārvaldībā – secinājusi Latvijas Basketbola savienības (LBS) padome.

Ar Rīgas domes 2017. gada 14. marta lēmumu Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošs nekustamais īpašums Krišjāņa Barona ielā 99C rezervēts LBS pieteiktās ieceres – starptautiskiem noteikumiem atbilstošas treniņu bāzes izveidei nacionālo basketbola izlašu vajadzībām. Projekta attīstībai LBS valde rezervējusi lielāko daļu Eiropas 2015. gada čempionāta rīkošanā nopelnītās naudas, kas daļēji izmantota, izstrādājot basketbola halles skiču projektu.

Meklējot celtniecības iespējas, LBS 2017. gada 7. jūnijā vēstulē sporta nozari pārraugošajam Izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim, atsaucoties uz ministra pausto mutisko atbalstu projekta īstenošanai, argumentēja LBS treniņbāzes nepieciešamību.

Uz 2018. gada 22. janvārī IZM nosūtīto atkārtoto aicinājumu izskatīt LBS projektu, kā arī lūgumu piešķirt 50% finansējumu projekta izstrādei un iekļaut šo jautājumu Nacionālās sporta padomes (NSP) sēdes darba kārtībā, saņemta atbilde, ka IZM rīcībā nav līdzekļu projektēšanas izdevumu segšanai un valsts budžeta apakšprogrammā "Sporta būves" paredzētie līdzeklī jau sadalīti, kā arī norādīts, ka jautājuma par atbalstu projektam iekļaušana NSP sēdēs "atkarīga no citu izskatāmo jautājumu loka un skaita".

Kopš tā laika jautājums par LBS treniņu bāzes celtniecību Nacionālās sporta padomes (NSP) darba kārtībā nav iekļauts.

"Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kas 2019. gadā visos Eiropas jaunatnes čempionātos būs pārstāvēta augstākajā divīzijā un kuras divas komandas izcīnījušas tiesības spēlēt U19 Pasaules kausa izcīņā. Šie panākumi gūti, neracionāli tērējot mūsu ierobežotos resursus dažādās sporta bāzēs, bet jautājumā par savas bāzes celtniecību progresu sarunās ar valdību panākt nav izdevies. Tāpat nav bijuši veiksmīgi mēģinājumi panākt valsts atbalstu talantīgāko jauno basketbolistu sagatavošanas programmām, kādas citās sporta spēlēs jau ilgus gadus tiek realizētas Murjāņu Sporta ģimnāzijā. Mana pārliecība – valsts atbalstam sporta spēlēs jābūt adekvātam starptautiskajās sacensībās sasniegtajiem rezultātiem," uzsver LBS prezidents Valdis Voins.

LBS padome konstatēja, ka vilcināšanās ar lēmumiem LBS treniņu bāzes celtniecībai spilgti ilustrē problēmas, kas samilzušas sporta pārvaldībā, kavējot Latvijas sportam svarīgu projektu īstenošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu