Valeiko - Eiropas līgas vicečempions!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par FIBA Eiropas līgas čempioniem basketbolā vakar Stambulā tika kronēts Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Dinamo", kas finālā guva virsroku pār Ukrainas komandu BC "Kyiv". Vicečempiona godā - arī Latvijas izlases kandidāts Edmunds Valeiko.

Izšķirīgajā spēlē Krievijas klubs, kurš jau sezonas sākumā tika uzskatīts par galveno pretendentu uz šo titulu, to arī izcīnīja, pārspējot Ukrainas komandu ar 85:74.

Līdz ar to jaunie čempioni ir sasnieguši unikālu rezultātu - summējot grupu turnīra, "play off" un "Final four" spēles, "Dinamo" ir izcīnījuši uzvaras visās 20 (!!!) spēlēs.

Vēl pēc pirmās ceturtdaļas cerīgas izskatījās arī kijeviešu izredzes, jo pēc desmit minūtēm Valeiko komanda bija priekšā ar 18:25. Tomēr otrajā ceturtdaļā "Dinamo" izdevās varena ofensīva - 23:8, kas pēc pirmā puslaika deva jau astoņu punktu pārsvaru - 41:33.

Nākamajās desmit minūtēs Krievijas klubs savam rēķinam pievienoja vēl septiņus punktus, un Eiropas trešā nozīmīgākā turnīra čempioni jau bija zināmi.

Edmunds Valeiko atsķirībā no pusfinālmača (22 min.) spēlēja tikai 12 minūtes, kuru laikā aizmeta garām savu vienīgo pustālo metienu, bet izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Čempionu rindās izcēlās amerikānis Kellijs Makartijs - 24 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

15 punkti, astoņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles cita amerikāņa Eda Kota rēķinā. Pagājušajā sezonā Kauņas "Žalgira" sastāvā viņš spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā.

Serbs Ognjens Askrabičs uzvarai pievienoja vēl 14 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

Kijevas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija spānis Marsello Nikola.

Par FIBA Eiropas līgas bronzas medaļu ieguvējiem kļuva Maskavas apgabala "Himki", kas spēlē par trešo vietu ar 86:79 apspēlēja laukuma saimniekus "Fenerbahce".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu