Peress un Fetels ātrākie pirmajos divos treniņos; Ēriksonam smaga avārija

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

"Racing Point Force India" vienības meksikāņu pilots Serhio Peress un "Ferrari" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 14.posma - Itālijas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā Peress Moncas trases apli veica vienā minūtē un 34,000 sekundēs, kas lietainajā treniņbraucienā bija ātrākais laiks.

Viņam 0,550 sekundes zaudēja "Ferrari" vienības somu pilots Kimi Reikenens, kamēr vēl 0,043 sekundes lēnāks bija Peresa komandas biedrs, francūzis Estebans Okons.

Vairāk nekā sekundi atpalika "Toro Rosso" kanādiešu pilots Brendons Hārtlijs, piektais bija austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull", bet pirmo sešinieku noslēdza vēl viens "Toro Rosso" braucējs, francūzis Pjērs Gaslī.

Otrajā treniņbraucienu sesijā lietus mitējās, bet tā iesākās ar "Sauber" vienības zviedru pilots Markusa Ēriksona smagu avāriju. Lai gan viņa vadītais spēkrats apmeta vairākus kūleņus, pilots tika cauri sveikā.

Treniņbraucienu sesija atsākās pēc 20 minūtēm un tajā ātrāko apļa laiku uzrādīja Fetels, kurš apli veica vienā minūtē un 21,105 sekundēs - 13 sekundes ātrāk kā to pirmajā sesijā iespēja Peress.

Otrs ātrākais pilots trasē bija Fetela komandas biedrs Reikenens, kurš zaudēja 0,270 sekundes. Tālāk bija abi "Mercedes" braucēji - brits Lūiss Hamiltons un soms Valteri Botass -, kuri atpalika attiecīgi 0,287 un 0,698 sekundes.

Vairāk nekā sekundi Fetelam zaudēja "Red Bull" vienību pārstāvošais nīderlandietis Makss Verstapens, bet pirmo sešinieku noslēdza Rikjardo.

Sestdien tiks veikta vēl viena treniņbraucienu sesija un arī kvalifikācija, kamēr Itālijas "Grand Prix" izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 14.posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 231 punkts, kamēr 214 punkti ir Fetelam. Trešais ar 146 punktiem ir Reikenens, bet viņam ar 144 punktiem seko Botass. Pirmo sešinieku noslēdz komandas biedri Verstapens un Rikjardo, kuriem ir attiecīgi 120 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 375 punktiem ir "Mercedes", kamēr 15 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 238 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu