Latvijas izlase "nosaldē" Luksemburgu Skonto stadionā (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pasaules futbola čempionāta kvalifikācijas spēlē Rīgā Latvijas izlase šodien pārliecinoši ar 4:0 sagrāva Luksemburgu un turpina cīņu par iekļūšanu turnīra finālā. Vārtus Latvijas izlases labā guva Imants Bleidelis, Juris Laizāns, un divreiz tas bija pa spēkam mūsu izlases līderim Mārim Verpakovskim.

Latvijas futbolistiem jau no pirmās minūtes bija neliels pārsvars, kas pakāpeniski kļuva aizvien nospiedošāks, taču reālas briesmas viesu vārtiem nebija.

31. minūtē Andrejs Rubins iesāka mājinieku uzbrukumu, iespēlējot bumbu centrā un pēc tam saņemot atpakaļ teicamu piespēli no komandas kapteiņa Vitālija Astafjeva.

Ātri novērtējis situāciju, Rubins (att.) gandrīz no vārtu līnijas izlēma izdarīt tālu piespēli uz soda laukuma otru malu, kur no lieliskas pozīcijas bumbu luksemburgiešu vārtos raidīja Imants Bleidelis.

Pirmais bīstamais moments pie viesu vārtiem un 1:0.

37. minūtē pretinieku soda laukumā pa kreiso malu lielā ātrumā ielauzās Māris Verpakovskis, bet brīdī, kad viņš jau bija apspēlējis viesu aizsargu Haincu, tas viņu nogāza, un tiesnesis pilnīgi pamatoti uz Luksemburgas vārtiem nozīmēja 11 metru soda sitienu.

To aukstasinīgi, raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, realizēja Juris Laizāns (att. pa labi) - 2:0.

Labi spēlējušo Rubinu savainojuma dēļ 38. minūtē nomainīja Vladimirs Žavoronkovs.

Līdz puslaika beigām Latvijas izlase turpināja aktīvi uzbrukt, bet vienā no pretuzbrukumiem pirmoreiz spēlē pa īstam iesaistījās arī Latvijas izlases vārtsargs Aleksandrs Koļinko, kurš tvēra patālu luksemburgiešu sitienu.

Arī otrajā puslaikā laukumā dominēja mājinieki, taču līdzīgi kā pirmajā puslaikā briesmas pie Luksemburgas vārtiem nobrieda tikai puslaika vidū.

70. minūtē Verpkovskis ar galvu trāpīja bumbu pa vārtu stabu, un tikai loģiski bija notikumi pāris minūtes vēlāk, kad pēc Astafjeva teicamas piespēles no kreisā flanga Verpakovskis ar vienu pieskārienu bumbai caur luksemburgiešu vārtsarga kājām raidīja to vārtu tuvajā stūrī - 3:0!

Visbeidzot 90. minūtē Laizāns atdeva precīzu piespēli uz kreiso malu Viktoram Morozam, kurš to bez apturēšanas iespēlēja viesu soda laukumā.

Foto: AFI

Tur kā viesulis, apsteidzot visus Luksemburgas aizsargus, pirmais pie bumbas bija klāt Verpakovskis, kas ar vienu pieskārienu trieca to vārtu tīklā.

4:0 - Latvija izcīna trešo uzvaru šajā kvalifikācijas turnīrā, kas vienlaikus ir komandas galvenā trenera Jurija Andrejeva pirmais panākums oficiālā spēlē.

"Esmu pateicīgs spēlētājiem par parādīto apzinīgumu mačā ar objektīvi vājāku pretinieku," pēc spēles preses konferencē teica Andrejevs. "Visi zina, ka šādiem mačiem ir grūti noskaņoties, taču mūsu futbolisti spēli uztvēra apzinīgi."

"Sākumā ne viss izdevās, tomēr treniņos izstrādātās darbības laukuma malās deva vajadzīgo rezultātu," turpināja galvenais treneris, kura vadībā Latvijas izlase izcīnījusi pārliecinošāko uzvaru kopš valsts neatkarības atgūšanas. "Tādas spēles dod pārliecību par sevi. Mačos ar šādu pretinieku trīs punkti ir jāņem, bet mačos ar stiprākajiem - jāizcīna."

Andrejevs arī norādīja, ka komandas mērķis palicis nemainīgs - kvalificēties 2006.gada Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad norisināsies Vācijā.

"Luksemburga ir Luksemburga. Nākamais pārbaudījums būs nopietnāks," piebilda valstsvienības galvenais treneris. "Minimālais uzdevums šajā atlases ciklā ir otrā vieta grupā."

Verpakovskis šajā kvalifikācijas ciklā jau ir guvis piecus vārtus un rezultatīvāko snaiperu sarakstā tagad dala otro vietu ar vēl vairākiem futbolistiem. Līderis ar sešiem vārtiem ir portugālis Pauleta.

Nākamā spēle Latvijas izlasei būs 4. jūnijā Sanktpēterburgā ar Krievijas izlasi, kas šodien Tallinā zaudēja vēl vienu svarīgu punktu, spēlējot neizšķirti 1:1 ar laukuma saimniekiem igauņiem.

Ar tādu pašu rezultātu 1:1 noslēdzās arī 3. grupas līderu - Slovakijas un Portugāles savstarpējais mačs.

Līdz ar to portugāļi un slovaki ar 14 punktiem dala pirmo vietu, 11 punkti ir krieviem, bet ceturto vietu ar 10 punktiem ieņem Latvija.

Latvijas izlases sastāvs:

vārtsargs - Aleksandrs Koliņko; aizsargi - Igors Stepanovs, Dzintars Zirnis, Māris Smirnovs; pussargi - Vitālijs Astafjevs, Juris Laizāns, Andrejs Rubins (Vladimirs Žavoronkovs), Imants Bleidelis (Mihails Miholaps), Viktors Morozs; uzbrucēji - Māris Verpakovskis, Andrejs Prohorenkovs (Vīts Rimkus).

Citu interesantāko spēļu rezultāti:

Bosnija un Hercogovina - Lietuva 1:1 (lietuvieši ir trešie 7. grupā ar astoņiem punktiem), Ukraina - Dānija 1:0 (Ukraina nostiprinājās 2. grupas līderpozīcijās ar 17 punktiem, Turcija - 12 p.), Gruzija - Turcija 2:5, Moldova - Norvēģija 0:0, Anglija - Azerbaidžāna 2:0, Polija - Ziemeļīrija 1:0.

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu